Pratite nas

Borilački sportovi

Tijana Bogdanović: Idem u Pariz po treću olimpijsku medalju

Jedna od najuspešnijih srpskih sportistkinja i naslednica dvostruke olimpijske šampionke Milice Mandić, Tijana Bogdanović, poručila je da će na sledeće Igre u Pariz otići po treću medalju! Ona u riznici već ima olimpijsko srebro iz Rija, kao i bronzu osvojenu prošle godine na Igrama u Tokiju.

Tijana ima tek 23 godine i u Parizu 2024. biće na vrhuncu snage i forme.

„Naš kvalifikacioni proces traje četiri godine, odnosno sada tri do Pariza. Trenutno sam druga na olimpijskoj rang listi i tu poziciju treba održati dobrim rezultatima na G turnirima, gde skupljamo bodove. Moje iskrene želje su da se nađem u Parizu i da osvojim tamo treću medalju za Srbiju“, rekla je Tijana za Informer.

Tekvondistkinja kluba Galeb objasnila je da joj je lakše bilo da prvi put stigne do odličja, jer je bila relativno nepoznata i mlada.

„Teže mi je bilo da osvojim medalu u Tokiju, nego onu u Riju. Prvenstveno zbog kvalifikacionog procesa koji je trajao celih pet godina, za razliku od prvog puat kada je trajalo samo godinu dana, pošto sam bila najmlađa. Sa 17 godina sam krenula da skupljam bodove za Rio i da jurim Olimpijske igre. Na kraju smo uspeli da se kvalifikujemo i da odemo u Brazil, gde smo osvojili medalju. Svakako da nije bilo lako i da je ta godina bila naporna možda i kao ovih pet. Hvala Bogu da se sav taj trud isplatio i da smo oba puta stigli do medalje“.

Takmičenje u Tokiju nije dobro počelo, jer je Tijana rano eliminisana, ali je kroz repasaž stigla do borbe za odličje.

„Druga medalja mi je draža. Možda baš zbog tih pet godina priprema, jer znam koliko smo trudili i radili, koliko smo toga prošli. Bilo je toliko situacija, toliko iskustva iz poraza i pobeda… Pa, onda i suza, i tužnih i radosnica, tako da je bilo svačega u tih pet godina. Onda dođe taj turnir gde sam izgubila u prvon kolu, pa sam se tu rastužila. Nije baš lep osećaj izgubiti u prvoj borbi na Olimpijskim igrama posle svih pet godina, ali na kraju kad sam osvojila bronzanu medalju to je bila velika radost.“

Godina pred nama, 2022, biće veoma bogata i sadržajna za najbolje srpske tekvondiste, jer ih očekuju i kontinentalni i planetarni šampionat.

„Krećemo sa G turnirima, a prvi od njih će biti Fudžejra open. Pre toga ćemo biti u tom gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nedelju dana na pripremama, a onda nas u aprilu i maju čekaju Evropsko, odnosno Svetsko prvenstvo. Biće to naporna godina, pošto u kalendaru ima mnogo turnira, što me raduje, pogotovo posle prethodnih godina koje su bile mirne“, objasnila je Tijana Bogdanović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi