Pratite nas

Sportovi u vodi

Težak poraz Srbije na startu EP

(Foto: Aleksandra Krupanič, Vaterpolo savez Srbije)

Srpske vaterpolistkinje pretrpele su ubedljiv poraz na startu Evropskog prvenstva u Splitu, pošto je od njih u prvom kolu bolja bila selekcija Španije, aktuelni evropski šampion, rezultatom 32:3 (6:1, 8:2, 8:0, 10:0).

Srpske vaterpolistkinje su posle odlične akcije povele u trećem minutu meča golom Nade Mandić, koja nastupa upravo u španskom šampionatu. Međutim, Španija je sredinom prvog perioda izjednačila, a zatim je nanizala još pet golova do kraja prve četvrtine i povela 6:1.

Serija je trajala do 8:1, a zatim je, samo na kratko, novim golom prekinula Mandić. Do kraja prvog poluvremena u listu strelaca se upisala i Hristina Ilić, posle dve četvrtine je bilo 14:3, a do kraja utakmice tresla se samo mreža Srbije, koju je u prvom poluvremenu branila Nikolina Travar, a u nastavku Vanja Lazić.

Novi meč selekcija Dragane Ivković igra u nedelju od 10 sati protiv Francuske, a dan kasnije počinje takmičenje za vaterpoliste.

Srbija – Španija 3:32 (1:6, 2:8, 0:8, 0:10)

Srbija: Lazić, Švec, Avdić, Milićević, I. Lujić, Mišković, Kaplarević, Mandić, Vuković, Ilić, Miladinović, Popov, Travar.

Španija: Ester, Nogu, Prats, Ortiz, Perez, Gonzsalez, Ruiz, Pena, Forca, Kamus, Garsija, Leton, Tere.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi