Pratite nas

Odbojka

Terzić za 20. godišnjicu na klupi dobio – zlatno kormilo

Punih 20 godina Zoran Terzić je na čelu odbojkaše reprezentacije Srbije i tim povodom je danas u beogradskom hotelu Hajat organizovana svečanost u njegovu čast.

Započeta je video prilogom Odbojkaškog saveza Srbije, a prikazan je svaki uspeh Terzića od prvog dana na klupi reprezentacije pa do danas. Najistaknutiji momenti su bili osvajanje olimpijskog srebra, zatim zlata na Svetskom prvenstvu 2018. i tri šampionske krune na evropskim prvenstvima 2011, 2017. i 2019.

„Nikad nisam pripremao neki govor, sad ste me malo zatekli sa ovom pričom i celom organizacijom što ste mi priredili. Ovo je moje možda najveće bogatstvo koje sam stekao za ovih 20 godina. Toliki broj prijatelja, toliki broj kvalitetnih ljudi, druženje sa drugim ljudima iz različitih sportova. Srećan sam i ponosan da sam došao u takvu situaciju da na ovakav način provedem vreme sa vama. Hvala još jednom“, rekao je Terzić.

Njemu je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić uručio posebno dizajniran trofej u obliku zlatnog kormila.

Ne znam ko se setio kormila, ali simbolika je prilično dobra, mogu da kažem da je bila predivna plovidba za sve ove godine. Mnogo ljudi je zaslužno za tu priču, pre svega stručni štab, moje kolege, pre svega prijatelji koji mi pomažu i kako, volim da kažem, da ni pola mene ne bi bilo da nema njih. Tu su naravno igračice, moje dame. Juče sam komentarisao da kad sam počinjao, trenirao sam igračice koje su 1975, a danas u timu imam neke koje su 2005. godište. To je zaista jedan ogroman period, veliki broj generacija koje su prošle kroz celu ovu priču i učinile mene naravno još ponosnijim. Za kraj, mogu da kažem da ovaj gospodin, koji je trenutno za „kormilom“, daće sigurno sve od sebe da rezultati budu onakvi kao što su bili“ rekao je Terzić.

Rekli su nam da profesija trenera nije profesija nego dijagnoza. Ali postoji jedna luđa stvar od profesije trenera, a to je biti trener žena

Prvi čovek srpske odbojke Gajić rekao je da je trenerski posao sam po sebi dijagnoza, ali da je još teže kad si trener damama.

Od mene se verovatno očekuje da nešto kažem kao čovek koji je već 42. godinu trener, od toga možda 35 godina profesionalni trener. Kada smo počinjali rekli su nam da profesija trenera nije profesija nego je dijagnoza. Ali postoji jedna luđa stvar od profesije trenera, a to je biti trener žena. Izvinjavam se svim odbojkašicama, ali to su rekli stari treneri, koji danas nisu među nama. Nadam se da ćemo se naći opet za 20 godina da u zdravlju i veselju proslavimo još jedan kontinuitet“, istakao je Gajić.

Ceremoniji obeležavanja dve decenije selektorskog rada Zorana Terzića prisutovali su i predsednik Olimpisjkog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i predstavnici sportskih saveza i klubova iz raznih sportova, među kojima su bili Predrag Danilović, Marko Pantelić, Jovan Šurbatović, Dragan Džajić, Srđan Đoković, kao i bivše i sadašnje reprezentativke Srbije.

Predsednik OKS Božidar Maljković čestitao je jubilej i izrazio da mu je izuzetna čast što prisutvovao manifestaciji koja govori o velični čoveka kakav je Terzić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka