Pratite nas

Odbojka

Terzić: Bolje od ovoga nije moglo

Ako četvrtfinale najaviš kao najvažniju utakmicu na turniru. Ako pritom otvoreno iskažeš zabrinutost jer igraš protiv aktuelnog viceprvaka sveta. Ako priznaš da je to rival koji te baš uvek silno namuči. I ako posle svega oduvaš tog istog protivnika sa 3:0 u setovima i obezbediš borbu za olimpijsku medalju, onda je logično da budeš apsolutno zadovoljan i da nemaš baš nijednu zamerku.

A za 20 godina koliko je Zoran Terzić na klupi odbojkaške reprezentacije Srbije retko kad se desilo da posle nekog meča bude – bez zamerke.

“Nisam očekivao da bude ovako, nije bilo realno. Ne zbog toga što razmišljamo koliko smo mi jaki ili slabi, nego zato što smo igrali protiv ekipe sa kojom smo se sastali u finalu SP. Oni su danas bili u punom sastavu kao i tada, a mi ne… Sasvim je bilo logično da bude teška utakmica, međutim odigrali smo stvarno dobro. Bolje od ovoga nije moglo. Naravno da sam zadovoljan. Ući u borbu za medalju na Olimpijskim igrama je velika stvar za svaku ekipu. Vidite i ko je sve ispao, da olimpijski šampion nije tu. Sigurno da nam ovaj trijumf mnogo znači”, rekao je Zoran Terzić.

Bilo je kritika na račun igre u odbrani pred meč sa Italijom, ali je utisak da je baš taj detalj doneo prevagu u korist naših devojaka.

“Definitivno. To je kao onaj što viče: vuk, vuk, pa jednom vuk i naiđe, pojede mu celo stado, a oni ga više ne konstatuju. Tako i one, sve je opušteno, sve je polako, sve ćemo mi da uradimo, ali ove utakmice nisu bitne, pa ćemo posle. Jednom će dobiti po nosu zbog toga. Ali polako, još nisu”, stigao je Terzić i da se našali.

Naredni rival je Amerika koja je bez problema izašla na kraj sa Diminikanskom Republikom i bez ikakve dileme biće joj dodeljena uloga favorita protiv Srbije! 

“Čeka nas teška utakmica. Oni su prva selekcija na FIVB listi, jedna od najboljih ekipa na svetu sigurno. Imaju roster od 12 igrača koji su potpuno svi isti, ali potpuno. To nikada u odbojci nisam video. Da imaju četiri identična primača, dva ista dizača, dva ista korektora, tri ista srednjaka u smislu kvaliteta. Biće teško da se pobedi, ali pobeđivali smo ih. Tako da imamo šansu, videćemo na koji način, kako i da li ćemo je iskoristiti. Videćemo koliko smo sposobni da igramo protiv ovako jake ekipe”, podvukao je Terzić

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka