Pratite nas

Miks

Teodora Vukojević sa dva zlata oko vrata

teodora vukojević streljaštvo
Foto: Streljački savez Srbije

Jedanaesti međunarodni turnir „Velika nagrada Novog Sada“ završen je danas takmičenjima malokalibarskom puškom iz ležećeg stava i MK pištoljem.

A, dan je prošao u znaku Teodore Vukojević, koja se okitila sa dve zlatne medalje. Vukojevićeva je MK puškom iz ležećeg stava pogodila 617,6 krugova i trijumfovala i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji.

U izjednačenoj borbi za zlato u apsolutnoj kategoriji nadmašila je iskusnu Hrvaticu Snježanu Pejčić. Bronzu je osvojila mlada Emilija Ponjavić iz gornjomilanovačke družine „Dragan Jevtić Škepo“.

Strelkinja Teodora Vukojević: Svašta nam prolazi kroz glavu dok gađamo

Inače, Teodora Vukojević je turnir završila sa šest odličja. U obe olimpijske discipline (vazdušna puška i trostav) je bila najbolja juniorka i drugoplasirana među seniorkama.

Kod muškaraca najvredniji rezultat poslednjeg dana postigao je veteran Stevan Pletikosić, koji je u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava pobedio sa 627,7 krugova, ispred Slovaka Patrika Janija. Bronzu je osvojio Milenko Sebić (Novi Sad 1790), koji je u Novom Sadu stigao do četiri odličja.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks