Pratite nas

Fitness & Zdravlje

Teodora Pacić: Zbog anoreksije sam imala 34 kg, mislila sam da ne zaslužujem da živim

teodora pacić fitnes

Teodora Pacić danas je reprezentativka Srbije u bodi fitnesu. Ostvaruje velike uspehe, ima savrešeno telo, ali pre samo nekoliko godina ona je vodila veliku bitku sa anoreksijom. Anoreksija je tema o kojoj se malo priča u Srbiji iako pogubno utiče na psihičko i fizičko stanje devojaka.

Samo za SportFem Teodora je ispričala sve o paklu kroz koji je prošla.

“Problem sa anoreksijom u mom životu je je počeo iz psihičkih razloga. Imala sam težak period iza sebe. I depresija je uradila svoje. Depresija nekome izaziva anksioznost, jedna grupa ljudi se prejeda, druga e oda alkoholizmu, treća narkoticima, a ja sam upala u kandže anoreksije. Zbog  depresije nisam mogla da jedem, izgubila sam volju za život, smatrala sam da ne zaslužujem da živim ida budem srećna. Od stresa mi je i štitna žlezda proradio koju i dan danas oporavljam” kaže za SportFem Teodora Pacić.

Tuga koju je osećala je bila toliko velika da je Teodora osim hrane, odbijala i komunikaciju sa drugim ljudima:

“Dani su mi bili usamljeni. delovalo mi je kao da izlaz iz svega toga ne postoji. Moj socijalni život je bio totalno ugušen. Nisam bila u kontaktu sa ljudima, nigde nisam odlazila. Po ceo dan sam ležala ,jer od umora i iscrpljenosti ništa drugo nisam ni mogla da radim. “

Bolest je kod naše sagovornice toliko napredovala da je spala na 34 kilogama, nakon čega je zavšrila u bolnici:

“Primljena sam u bolnicu Dragiše Mišović i bila sam pod stalnim nadzorom lekara. Doktori su mi davali brojne antidepresive. Međutim, odlučila sam da se sama postaram za svoju bolest i zdravom ishranom, aktivnošću i uopšte zdravim pristupom životu bez lekova sam uspela da pobedim anorekciju. Trebalo mi je vremena, ali ponosno mogu reći da dam uspela. I uprkos svim peharima, odličjima, taj pehar slobode koji sam priustila sebi i ljubav prema ovom sportu su mi najdraži.”

Danas, Pacićeva pomaže drugim ženama da reše probleme koji je ona nekada imala.

“Uspešno sarađujem sa tim devojkama. Pomažem im da se izbore i da ponovo žive celim svojim duhom i telom.  Samo onaj koji je to preživeo može da razume. Bolest je opaka i apelujem na sve koji se nazivaju nadležnim za rešavanje takvih problema da posvete više pažnju duhovnom stanju ljudi”

Teodora je imala i jasnu poruku za sve čitaoce SportFema koji možda u ovom trenutku imaju problem sa anorekcijom.

“Ako ne volite sebe, ne možete voleti ni druge. Ako ne čuvate sebe, neće vas niko čuvati. Život je dar! A svaki dar se treba ceniti i gajiti. Ništa na ovom svetu nije ne rešivo i uvek imamo razloga da živimo. Ljubav je davanje! Ako ne gajimo sebe i ne volimo sebe ne možemo biti dobri ni za koga. A onda nemamo šta da damo, a samim time ni šta da dobijemo.”

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fitness & Zdravlje