Pratite nas

Borilački sportovi

Teodora Manić u borbi za svetsku titulu

teodora manić

Srpska šampionka u kikboksu Teodora Manić, trostruka svetska šampionka u amaterskoj konkurenciji, boriće se u petak za titulu među profesionalcima.

Manić, dobitnica „Majske nagrade“ za ovu godinu će na turniru „Arena Friday Night Fights 3“ napasti titulu prvaka sveta WAKO PRO federacije u disciplini K1 rules, kategorija do 65 kg.

Aktuelna šampionka dolazi iz Italije, Kristina Karuzo i ona je Teodori nanela jedan od retkih poraza u amaterskoj konkurenciji na prvenstvu Evrope 2016, tako da će ovo ujedno biti i njihov revanš duel.

Treme, one pozitivne, kao i uvek ima, ali straha ne. Spremna sam kao nikad! Dobro znam Kristinu, znam šta ume i može, ali znam i čime ja raspolažem. Cilj je jasan: da pojas zasija oko mog struka„, izjavila je Manić.

Dobitnica Majske nagrade vozi šleper i svira violinu

Vetar u leđa Teodori sigurno je i “Majska nagrada”, koju je nedavno dobila kao najuspešniji sportista u kategoriji neolimpijskog sporta.

Velika čast, ali i obaveza da opravdam nagradu Sportskog saveza Srbije. Hvala Kik boks savezu Srbije koji me je kandidovao za ovu nagradu. Obećavam da neću poleteti zbog toga, naprotiv. Još čvršće ću koračati na šampionskom putu i uvek biti spremna da se borim za čast i ugled Srbije. Videćete to već na “Arena Friday Night Fights 3”, turniru koji izrasta u najbolje u našem sportu u Evropi. Zaista sjajna organizacija i drago mi je što sam deo tog spektakla„, kaže Manićeva.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi