Pratite nas

Borilački sportovi

Tekvondoisti u Parizu počinju trku za Olimpijske igre

Na nešto manje od dve godine do početka Olimpijskih igara, Pariz će biti domaćin Grand Prix turnira u tekvondou. Najbolji tekvondisti sveta takmičiće se u pariskoj dvorani Palais des Sports Marcel-Cerdan od 2. do 5. septembra 2022. godine. Pobednici ovog takmičenja će osvojiti bodove za rangiranje na Olimpijskoj rang listi kroz koju se tekvondisti kvalifikuju na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Grand Prix turnir je pozivno takmičenje i na njemu učestvuje 32 najbolje rangiranih takmičarki i takmičara u svakoj od 8 olimpijskih kategorija. Na ovogodišnjem takmičenju, među 256 sportista iz 52 zemlje, učestvovaće i tim izbeglica.

Srbija će imati pet predstavnika, a među njima nalazi se i dvostruka osvajačica olimpijskih medalja, Tijana Bogdanović. Naša bronzana devojka iz Tokija nastupiće u kategoriji do 49kg. Pored nje, u ženskoj konkurenciji, boriće se i: Nadica Božanić (do 67 kg), Aleksandra Perišić (do 67 kg) i Aleksandra Radmilović u kategoriji do 57 kg. U muškoj konkurenciji predstavljaće nas Stefan Takov u kategoriji do 80kg.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi