Pratite nas

Borilački sportovi

Tekvondo tim krenuo za Tokio: Sami od sebe najviše očekujemo

tkd1
Foto: Tekvondo savez Srbije

Trofejne srpske tekvondoistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović u društvu selektora Dragana Jovića krenule su danas put Tokija, gde će 23. jula početi Olimpijske igre.

Selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović istakao je da su Milica i Tijana spremne da u Tokiju pruže maksimum.

“Idemo na Olimpijske igre, a ne na bilo kakvo takmičenje. Očekivanja su nam uvek najveća. Imamo želju da budemo vrlo uspešni, čekali smo ovo pet godina. Jedva čekamo da uđemo u Olimpijsko selo i da dočekamo naše takmičenje”, istakao je trener Jović u izjavi za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

Milica Mandić, osvajačica olimpijskog zlata iz Londona 2012. godine u kategoriji preko 67kg, istakla je da je spremna za svoje poslednje Igre, nakon kojih će završiti karijeru.

Zadovoljna sam pripremnim delom. Uvedeni smo jako dobro u takmičarski deo. Zadovoljna sam formom, imali smo nekoliko test turnira do sada. Očekivanja su visoka, prvo sami od sebe očekujemo mnogo, a onda i javnost”, istakla je Milica Mandić.

Tijana Bogdanović, koja će predstavljati Srbiju u kategoriji do 49kg, rekla je da je osetila čari olimpijskog postolja u Riju, gde je osvojila srebrnu medalju, a da će se potruditi da isti podvig napravi i u Tokiju.

Kao i uvek imamo najveća očekivanja od svakoga turnira, pa tako i od ovog. Imamo veliku želju i motivaciju. Jedva čekamo da stignemo u Olimpijsko selo i odradimo treninge. Radićemo najbolje što možemo, i iskreno se nadam da ćemo nastaviti niz dobrih rezultata sa prethodnih Olimpijskih igara”, rekla je Tijana Bogdanović.

Pošto će Tijana već drugog dana Igara (24. jula) na borilište, nadamo se da će nas već tada obradovati medaljom za Srbiju.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi