Pratite nas

Borilački sportovi

Tara Radulović – Svira klavir, ide u Petnicu, a medalje u tekvodnu je čekaju

Tara Radulović - Svira klavir, ide u Petnicu, a medalje u tekvodnu je tek čekaju
Tara Radulović

Srpski tekvodno ne mora da brine za budućnost, bez obzira što će Milica Mandić planira da se do kraja godine povuče.

Jedna od najtalentovanijih tekvodistkinja u klubu “Galeb”, a samim tim i u Srbiji, jeste Tara Radulović. Ona je učenica “Četrnaeste beogradske gimnazije”, prirodno-matematičkog smera. Trener Dragan Jović u šali kaže da joj je škola važnija od tekvonda, ali Tara nam zapravo otkriva je da u sportu otkad zna za sebe.

“Ceo život sam u sportu, od treće godine sam bila u ritmičkoj gimnastici i kao mala sam bila član reprezentacije. Sa pet il šest godina već sam profesionalno počela da se bavim time, imala sam treninge svaki dan. Međutim, u sedmom razredu, kada je sve to postalo mnogo ozbiljno, morala sam da biram između škole i gimnastike i meni je škola u tom trenutku bila preča. Gimnastiku nisam toliko volela da bih nastavila njome da se bavim.”

Tekvondo Taekwondo klub Galeb, Beograd, Srbija 14.5.2021. Maj 14. 2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Posle određenog perioda, Tari su nedostajali treninzi, nadmetanja i novi sportski izazovi. Odluku kojim će se sportom baviti donela je, umesto nje, njena mama.

“Dugo sam tražila, bila sam na atletici, odbojci, plivanju… Sve živo sam probala, da bih našla ono što me zanima. Na kraju su mi ostale samo borilačke veštine, u čemu sebe nisam videla. Mama mi je rekla: “Dobro, hajde da ti ja izaberem veštinu”. Plašila se za mene, ali videla je Milicu i Tijanu na televiziji, bile su joj slatke, pa je izbor pao na tekvodno. Nikome nije jasno kako sam razvila toliku ljubav prema tekvodnu. Već četiri godine treniram i žao mi je što ranije nisam otkrila ovaj sport.”

Sve to, međutim, ne znači da je škola izgubila na značaju u Tarinom životu.

“Škola mi je i dalje veoma važna, ali sada umem dobro da se organizujem i za sport, treninge, ali i za školske obaveze. To sam naučila još od malena. Završila sam i osnovnu muzičku školu, idem i u Petnicu. Imam dosta vannastavih aktivnosti, ali sve postižem.”

Tekvondo Taekwondo klub Galeb, Beograd, Srbija 14.5.2021. Maj 14. 2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Budući da mnogo vremena provode zajedno, pogotovo kad su na turnirima u zemlji ili inostranstvu, svima u klubu dobro dođe kad neko ume da zasvira nešto za dušu.

“Završila sam klavir i dan danas volim da sviram. Imam i privatne časove i sviram muziku koja meni prija. Bilo je prilika kad drugarice dođu kod mene kući ili na nekim mestima gde ima klavir da im odviram nešto. Šta tačno? Nešto od klasične muzike ili nešto što svi volimo da slušam. Uvek se napravi dobra atmsfera kada neko zna da svira neki instrument.”

Tara kaže da joj mnogo znači što stasava uz Milicu Mandić i Tijanu Bogdanović, ali još se ne usuđuje da najvi da će nastaviti njihov niz olimpijskih medalja.

“Tekvondo treniram relativno kratko, poslednje četiri godine. Nemam toliko daleke ciljeve, za sada mi je cilj da izlazim na turnire u Srbiji, pa da krenem sa turnirima u inostranstvu. Tek sam se prebacila u A klasu, ali nadam se da su dobri rezultati preda mnom.”

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi