Pratite nas

Atletika

Svi večeras uz Ivanu i Milicu

Vreme je! Svetsko prvenstvo u atletici je uveliko u toku, ali za nas tek večeras je ono što nas najviše zanima.

Srpske atletičarke Ivana Vuleta i Milica Gardašević takmičiće se večeras u kvalifikacijama skoka u dalj.

Jasno je da se od Ivane, najbolje naše atletičarke možda i svih vremena očekuje borba za medalju. Dobru formu je nagovestila na Balkanijadi, gde je osvojila zlato skokom od 6,83 metara.

Naravno, za odličje na Svetskom prvenstvu biće joj, sasvim sigurno, bolji skok od toga, ali Ivana zna kako da tempira formu da bude najbolja kad je najvažnije.

S obzirom na to da je došlo vreme da se na startnoj listi moje ime pojavljuje kao najstarije učesnice, vreme je sve što imam i nemam i zbog toga sam posebno motivisana. Iskustvo je jedna stvar, ide mi u prilog, ali svako takmičenje je drugačije. U Judžinu sam nastupala nekoliko puta, odnosila pobede, poznat mi je ambijent i veoma se radujem nastupu. Ova sezona je duga i zahtevna, ali su i moji apetiti”, istakla je Ivana Vuleta pred put u Oregon.

Fantastična Milica Gardašević, mlada i velika nada naše atletike sa skočenih 6.81 metar u 2022. ima osmi najdalji skok ove godine na svetu i time priliku da se nađe u borbi za medalju na SP u Oregonu. Ona će sa 23 godine debitovati na Svetskom prvenstvu na otvorenom.

Ivana i Milica u bitke za medalje kreću najpre kroz kvalifikacije večeras od 21 čas po srednje-evropskom vremenu. U finale koje je na programu 24. jula od 2:50 po našem vremenu plasiraće se 12 najboljih skakačica udalj, gde po svim kvalitetima pripadaju obe naše reprezentativke.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika