Pratite nas

Ostali Sportovi

Svetski kup u kajaku: Kristina Bedeč sa trećim rezultatom ide u finale

kristina bedeč kajak svetski kup
FOTO: Nebojša Radović / KSS

Deset trka imali su srpski kajakaši u poslepodnevnom delu programa na Svetskom kupu u Segedinu. Ostvaren je rezultat od dva plasmana u finale i četiri u polufinale.

U konkurenciji dama izboreno je finale u jednosedu na 1000 metara. Kristina Bedeč mesto u borbi za medalje izborila je zauzimanjem trećeg mesta u polufinalu koje je izveslala za 4 minuta i 17.27 sekundi. Finale K1-1000 u konkurenciji dama vesla se sutra u 12 sati i 20 minuta.

Obe naše predstavnice u jednosedu na 500 metara ubedljivim vožnjama su se plasirale u polufinale. Nekadašnja juniorska šampionka Evrope u toj disciplini Marija Dostanić stazu je izveslala za 1 minut i 57.90 sekundi, što joj je osiguralo prvo mesto u kvalifikacijama.

Milica Novaković je do trijumfa u svojoj trci stigla u vremenu 1:54.53, sa više od pola sekunde prednosti na ostalim takmičarkama. U polufinalu veslaće se tri trke i po tri prvoplasirane će izboriti mesto u finalu. Prva će se sutra na startu polufinala naći Novaković u 15:12č, dok će Dostanićeva veslati od 15:24.

Takmičenje u kanuu jednokleku na 500 metara, Tijana Arsić završila je u polufinalu. Arsićeva je polufinalnu trku izveslala za 2 minuta i 19.07 sekundi što joj je donelo četvrtu poziciju. Mesto u finalu obezbedile su tri prvoplasirane takmičarke. Arsićevu na ovogodišnjem Svetskom kupu sutra u 09:16 očekuje polufinale u C1-200.

Kada su muškarci u pitanju, Bojan Zdelar plasirao se u finale jednoseda na 1000 metara, dok je u istoj disciplini Ervin Holpert u svojoj polufinalnoj grupi bio sedmi, pa će veslati u C finalu.

Olimpijski vicešampioni u dvosedu na 1000 metara, Marko Tomićević i Milenko Zorić plasirali su se u polufinale te discipline tako što su ostvarili treći rezultat u kvalifikacijama, dok su Ervin Holpert i Mihailo Subotić u istoj disciplini prošli u polufinale kao šesti.

Najmlađi član našeg tima, Branko Lagundžić, u prvoj sezoni u seniorskoj konkurenciji plasirao se u B finale jednoseda na 500 metara, dok je Mihajlo Malović, predstavnik u jednokleku na 1000 metara zauzeo osmo mesto u polufinalu i neće se boriti za medalju.

Direktan video prenos svih trka može se naći na sledećem linku.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi