Pratite nas

Miks

Svetski kup u Kairu: Zorani Arunović srebro

Svetski kup u Kairu je za srpske strelce počeo medaljom. Zorana Arunović je prvog takmičarskog dana osvojila srebro vazdušnim pištoljem.

Pokazala je da joj strelište u glavnom gradu Egipta prija. Prošle godine, Zorana je u Kairu osvojila tri medalje. Na Svetskom prvenstvu je izborila bronzu i Srbiji donela prvu kvotu za Olimpijske igre u Parizu. Na završnom turniru sezone, Kupu predsednika, je, kao i danas stigla do srebra. Lane je i jedan od Svetskih kupova održan u Kairu, a Zorana je sa Damirom Mikecom trijumfovala u takmičenju miks parova.

Arunovićeva je u današnje finale ušla sa četvrtog mesta u kvalifikacijama.

U prvoj fazi finala završila na drugoj poziciji. „Ubila“ je 252,2 kruga, samo 0,1 više od trećeplasirane Ane Korakaki (Grčka). Najpreciznija je bila Mađarica Veronika Major (253,4) i odmerila snage sa Arunovićevom u meču za zlato.

Majorova je odlično počela duel za prvo mesto. Nizala je sjajne hice i povela sa 12:2. Zorana je uspela da smanji zaostatak na 6:12, ali u naredne serije Majorova je bila preciznija, došla do 16.poena neophodnog za pobedu i osvojila zlato trijumfom od 16:6.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks