Pratite nas

Miks

Svečano otvoren XVI Evropski olimpijski festival mladih

Svečano je otvoren XVI Evropski olimpijski festival mladih Banska Bistrica 2022!

Večeras od 20.30 na gradskom trgu u Banskoj Bistrici je održana svečana ceremonija otvaranja Evropskog olimpijskog festivala mladih, kojom je najavljen početak takmičenja koje će trajati od 25. do 30. jula.

Ovog puta Slovačka kao domaćin je pokazala visok nivo organizacije, pa je pored oficijelnog programa parade učesnika, pozdrava i govora zvaničnika program bio obojen raznolikim muzičko-scenskim sadržajem. Maskota ovog festivala je “Bistriko” koji simbolizuje grad i čuva prirodna bogatstva Slovačke.

U dolasku do Trga na kojem je održana Ceremonija, sportisti su imali priliku da prođu kroz centar Banske Bistrice, dok su ih istovremeno pozdravljali  i stanovnici ovog mesta. Sam dolazak na Trg, izgledao je spektakularno, u pratnji bubnjeva, plesa i muzike koja je dala dodatnu čar ovom događaju u kojem su sportisti Tima Srbija uživali.

Prvi put na letnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih, a po ugledu na Olimpijske igre u Tokiju, svaka zemlja je imala dva nosioca zastave (jednu devojčicu i jednog dečaka). Ispred našeg tima Srbija, nosioci zastave bili su Nina Mandović (odbojka) i Miljan Radulj (džudo).

Nakon defilea Nina je podelila utiske za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

„Velika mi je čast što sam izabrana da nosim zastavu Tima Srbije, smatram da je to velika privilegija i zahvalna sam na tome. Svi smo uzbuđeni zbog ceremonije otvaranja jer nam je svima ovo prvo olimpijsko iskustvo. Što se tiče očekivanja odbojkaškog tima, mislim da imamo dobre šanse jer smo sjajna ekipa! Nismo toliko uigrani ali smatram da ćemo moći da se izborimo sa većinom ostalih ekipa”, poručila je Nina.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks