Pratite nas

Košarka

Sve spremno za start SP: Srbija kreće protiv Kanade

Foto: KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije takmičenje na Svetskom prvenstvu u Sidneju otvara utakmicom protiv Kanade. Taj duel na programu je u četvrtak od 5.00 časova ujutro u Sportskom centru Olimpijskog parka u Sidneju.

Povodom početka Svetskog šampionata, organizatori su okupili kapitene svih 12 reprezentacija učesnica u parku Keti Frimen, kako bi se slikale sa peharom i bile dostupne predstavnicima medija. Među njima je bila i kapiten Srbije Tina Krajišnik, koja je govorila o prvom duelu protiv Kanade.

„Prva utakmica na svakom prvenstvu je možda i najteža, ali u isto vreme i vrlo bitna. Ako dobro otvorimo šampionat i ako na startu sve legne kako treba, sigurno bi nam bilo mnogo lakše u nastavku prvenstva. Svakako ćemo u duel sa Kanadom ući veoma koncentrisano i punom snagom“, rekla je Tina Krajišnik.

Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati: Ivana Raca, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik (kapitenka), Ivana Katanić, Katarina Zec i Mina Đorđević.

Naš tim se takmiči u grupi B sa ekipama Francuske, Japana, Malija, Kanade i domaćina Australije. U grupi A su Belgija, Kina, Bosna i Hercegovina, Portoriko, Koreja i Sjedinjene Američke Države. Plasman u četvrtfinale obezbediće po četiri prvoplasirane ekipe.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka