Pratite nas

Ostali Sportovi

Suspendovana olimpijska šampionka iz Južne Koreje

Dvostruka olimpijska šampionka u brzom klizanju Sim Sok Hi iz Južne Koreje suspendovana je na dva meseca zbog tekstualnih poruka koje su „narušile dostojanstvo sportista“ i mogla bi da propusti predstojeće Zimske olimpijske igre u Pekingu.

Savez brzog klizanja Južne Koreje saopštio je danas da je Sim suspendovana iz reprezentacije, posle disciplinskog saslušanja održanog u utorak.

Sim može da se žali Korejskom sportskom i Olimpijskom komitetu ili da podnese zahtev lokalnom sudu. U slučaju da bilo koje telo prihvati žalbu, Savez nije u obavezi da odmah poništi ili ublaži svoju kaznu i može da održi još jedan interni sastanak na kome bi se razgovaralo o vraćanju Sim u reprezentaciju.

Sim je u oktobru izbačena iz reprezentacije nakon što su lokalni mediji objavili sadržaj tekstualnih poruka koje je razmenila sa trenerom. Ona je u porukama vređala dve članice reprezentacije i nagovestila da je možda namerno saplela jednu od njih – Čve Min Džon na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine.

U završnici trke na 1.000 metara njih dve su se sudarile, Sim je diskvalifikovana, a Čve je bila četvrta. Savez je saopštio da nije pronašao dokaze da je Sim namerno saplela Čve.

U zavisnosti od trajanja procesa žalbe, Sim bi mogla da propusti Igre u Pekingu koje počinju 4. februara. Olimpijski komitet Južne Koreje mora do 24. januara da prijavi takmičare u brzom klizanju na kratkim deonicama.

Savez brzog klizanja saopštio je da je 24-godišnja takmičarka kažnjena nakon što su njene poruke izazvale oštre kritike javnosti i narušile dostojanstvo drugih sportista.

Sim se nedavno izvinila Čve, ali je negirala da ju je namerno saplela.

Obe se takmiče u trkama na kratkim stazama. Sim je osvojila dve zlatne olimpijske medalje u štafeti na 3.000 metara 2014. i 2018. godine. Čve je osvojila zlatne medalje u štafeti na 3.000 metara i trci na 1.500 metara u Pjongčangu.

Sim je posle takmičenja u Pjongčangu optužila bivšeg trenera za silovanje.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Ostali Sportovi