Pratite nas

Odbojka

Surov Ezačibaši, Železničaru ni set

aleksandra uzelac
Foto: cev.eu

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca završile su takmičenje u CEV kupu.

Srpski tim je i u revanšu poražen od turskog Ezačibašija sa maksimalnih 3:0 (25:16, 25:21, 25:13). Isti rezultat je bio I u prvoj utakmici u Lajkovcu.

Ponovo je Železničar dobro odigrao jedan set, samo što je to ovog puta bio drugi. Nosio se ravnopravno sa velikim favoritom za osvajanje ovog kupa, čak je i imao prednost u prvom delu seta, sve do 12:11. Usledio je preokret Ezačibašija, koji je držao prednost od dva do četiri poena do kraja.

Turski tim je otvorio meč sa 7:1, ali je Železničar zaigrao sjajno posle toga i uspeo čak da izjednači – 12:12. Međutim, od tog trenutka krenula je serija devojaka iz Istanbula od 7:0 I lagano privođenje seta kraju. Poslednji deo meča je bio najubedljiviji u korist domaćeg sastava.

Reprezentativka Srbije Tijana Bošković nije ulazila u igru, a u njenom odsustvu najefikasnija je bila Hande Baladin sa 11 poena, dok je Maja Ognjenović osvojila jedan. Kod Železničara istakle su se Aleksandra Uzelac sa osam i Barbara Batinić sa sedam poena.

ŽELEZNIČAR: Ivanović 2, Marković, Batinić 7, Uzelac 8, Milojević, Antonijević, Knežević, Kutlešić 4, Mirosavljević 5, Savićević 5, Vujović, Zarić, Perović 2.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka