Pratite nas

Miks

Strelci otputovali u Tokio: Uradićemo najviše što znamo i možemo

Strelci otputovali u Tokio: Uradićemo najviše što znamo i možemo

Reprezentativci Srbije u streljaštvu večeras su letom preko Istanbula otputovali u Japan na poslednji deo priprema pred početak Olimpijskih igara u Tokiju. Nakon sletanja u Tokio srpski strelci će se smestiti u Olimpijsko selo.

U avionu se našlo sedam strelaca koji su izborili kvotu za nastup na Igrama: Milenko Sebić, Sanja Vukašinović, Milutin Stefanović, Andrea Arsović (puška), Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Damir Mikec (pištolj).

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje medijima su se obratili selektori Dragan Donević (puška) i Jelena Arunović (pištolj), kao i strelkinje Zorana Arunović i Sanja Vukašinović.

Donević je istakao da srpski strelci idu u Tokio sa najvišim mogućim ambicijama.

“Strelci su spremni i orni da naprave dobar rezultat. Dobro smo radili i trenirali. Imamo velika očekivanja. Ekipa koja putuje na Igre je iskusna, imamo i debitante. Rekao bih da je to dobar spoj iskustva i mladosti. Na Igrama učestvuje sam krem svetskog streljaštva i nadamo se da ćemo pokazati koliko vredimo”, istakao je Donević.

Jelena Arunović je objasnila da je iza svih strelaca period priprema koji je trajao pet godina i da postoji velika želja da se dobar rad kruniše u Tokiju.

“Čekali smo pet godina da krenemo za Tokio. Radili smo koliko smo mogli i koliko smo znali, ali svakako više od onoga što smo do sada prikazali. Motiva uvek ima, oni su kod nas pozicionirani na mnogo višem nivou nego što bi želeli da pričamo o tome. Možda ima preciznijih takmičara, ali nekoga ko više želi dobre rezultate od nas, teško. Napravićemo najviše što nam situacija bude dozvolila”, napomenula je Jelena Arunović.

Jelena Arunović

Njena sestra i jedna od najvećih favoritkinja u gađanju pištoljem, Zorana Arunović, poželela je mnogo sreće svim srpskim olimpijcima koji će učestvovati na Igrama u Tokiju.

“Imamo sjajan tim, spoj mladosti i iskustva. U nedostatku smo sa takmičenjima i ne znamo u kakvoj su formi ostali konkurenti, ali svi idemo da se borimo, da pokažemo koliko smo radili. Sumnjam da je neko radio više od nas. Poželela bih svim članovima Olimpijskog tima Srbije mnogo sreće na Igrama, mnogo negativnih testova na virus kovid-19, i mnogo pozitivnih sportskih rezultata. Nadamo se da ćemo da obradujemo sve u Srbiji svojim rezultatima”, rekla je Zorana.

Zorana Arunović

Sanja Vukašinović će prvi put nastupiti na Olimpijskim igrama i ističe da je velika čast biti deo reprezentacije u kojoj nastupaju strelci na koje se i ona sama ugleda.

“Ovo su moje prve Igre i velika je čast i odgovornost biti u timu sa kolegama na koje se ugledam. Nadam se dobrom rezultatu i da ćemo se svi zadovoljni vratiti iz Tokija”, podvukla je Vukašinovićeva.

Sanja Vukašinović

Prve na strelište izlaze Andrea Arsović i Sanja Vukašinović koje 24. jula ujutru počinju takmičenje u disciplini vazdušna puška, a istog dana u kasnijem terminu i Damir Mikec počinje svoje takmičenje u disciplini vazdušni pištolj. 

Narednog dana nastupaće i Zorana Arunović i Jasmina Milovanović (pištolj), i Milenko Sebić i Milutin Stefanović (puška).

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks