Pratite nas

Miks

Strelci kreću na prvo takmičenje u 2022.

Foto: Streljački savez Srbije

Prvo zvanično međunarodno streljačko takmičenje po novim pravilima, koja važe od 1. januara, na programu je predstojećeg vikenda u Sloveniji.

U Rušama će od petka do nedelje biti održan tradicionalni januarski turnir vazdušnim oružjem u organizaciji Streljačke družine Prvi pohorski bataljon, pokrenut pre skoro tri decenije. Međutim, ove godine miting je deo nove serije Gran pri turnira Svetske streljačke federacije (ISSF) i bodovaće se za svetske rang liste.

Kategorija Gran pri turnira Svetske streljačke federacije je ustanovljena 2020, ali takmičenja zakazana za 2021. su otkazana zbog pandemije koronavirusa, pa je miting u Rušama ne samo prvo veliko takmičenje po novim pravilima, već i prvi Gran pri ISSF u istoriji.

Stručni štab SSS je odredio sastav reprezentacije za takmičenje u Rušama. Srbiju će predstavljati 14 strelaca. Naša selekcija u Sloveniju ide u najjačem sastavu.

U ekipi je svih 12 reprezentativaca koji su lane učestvovali na Evropskom seniorskom prvenstvu vazdušnim oružjem, predvođeni osvajačima olimpijskih medalja Damirom Mikecom i Milenkom Sebićem, zatim finalistima OI Zoranom Arunović i Andreom Arsović… Uz učesnike EP, u timu su i aktuelni juniorski vicešampion Evrope vazdušnom puškom Marko Ivanović i Marija Malić, koja je osvojila bronzu istim oružjem na poslednjim Olimpijskim igrama mladih.

Sastav Srbije za turnir u Rušama:

Vazdušna puška, žene: Andrea Arsović (Partizan), Teodora Vukojević („Čika Mata“), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Marija Malić (Jedinstvo).

Vazdušna puška, muškarci: Milutin Stefanović („Čika Mata“), Milenko Sebić (Novi Sad 1790), Lazar Kovačević (Jagodina 92), Marko Ivanović („Čika Mata“).

Vazdušni pištolj, žene: Zorana Arunović (Olimpik 011), Brankica Zarić (Novi Sad 1790), Jasmina Milovanović (Akademac).

Vazdušni pištolj, muškarci: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov (Kikinda).

Mešoviti parovi – puška: Kovačević/Arsović i Stefanović/Vukašinović, pištolj: Mikec/ArunovićGrgić/Milovanović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks