Pratite nas

Miks

Stonoteniserke Novog Sada prošle u polufinale Kupa Evrope

Foto: ettu.org

Stonoteniserke Novog Sada plasirale su se u polufinale Kupa Evrope pošto su i u revanšu četvrtfinala, u Taragoni, bile bolje od Reusa sa 3:1.

Srpske šampionke su i u prvom meču u Novom Sadu nadvisile vicešampiona Španije, takođe sa 3:1. U borbi za finale Kupa Evrope sastaće se sa pobednikom meča između španskih klubova, Linaresa i Kartagene, javlja RT Vojvodine.

Fantastičan uspeh. Ponovili smo istoriju. Ponovo smo među četiri najbolja kluba nekog evropskog takmičenja. Pokazali smo i dokazali da možemo da se nosimo sa svima u Evropi. Prvi put nastupila je i Anamaria Erdelji, naše pojačanje iz inostranstva, inače bivša reprezentativka Srbije i videlo se u revanšu kakvu sigurnost daje ekipi. Nažalost, nećemo moći da računamo na nju u polufinalu jer nije uspela da ispuni uslov od minimum dva odigrana meča u Evropi usled čega ćemo sa podmlađenim timom igrati utakmice za finale i time još jednom prezentovati srpsku stonotenisku mladost u Evropi“, zaključio je trener Slobodan Stojanov.

Novosađanke su tako ponovile prošlosezonski uspeh kada su se domogle polufinala na finalnom turniru održanom u Novom Sadu. Podsetimo, ovosezonski evropski nastup započele su učešćem u grupnoj fazi Lige šampiona gde su osvojile treće mesto u B grupi i tako nastavile takmičenje u Kupu Evrope gde su stigle do završnice.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks