Pratite nas

Rukomet

Stojiljković: Uzbuđenje raste kako se bliži SP

Foto: RSS

Samo nedelju dana je ostalo do puta rukometašica u Španiju na Svetsko prvenstvo. Naša selekcija je od početka nedelje na završnim pripremama u Staroj Pazovi i pokušava da u ovom kratkom periodu iskoristi svaki trenutak i maksimalno se spremi za veliko takmičenje.

Srbija će u završnici priprema odigrati i dva kontrolna meča protiv Severne Makedonije, kako bi izvršila poslednje testove pred Španiju. Utakmice sa Severnom Makedonijom su na programu 27. i 29. novembra.

Jovana Stojiljković, jedna od najiskusnijih u timu, osvrnula se na dosadašnji tok priprema, očekivanja od prijateljskih utakmica, kao i na rivale na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Devojke su uzbuđene i jedva čekaju da krene prvenstvo. Rad koji pružaju na treninzima je jako kvalitetan i veoma se zalažu. Sastav je dosta izmenjen, na pripremama je veliki broj mlađih igračica koji su prvi put sa nama u reprezentaciji, tako da mi starije pokušavamo da pomognemo, da im olakšamo adaptaciju na novi sistem i na novu igru sa našim selektorom. Uzbuđenje raste iz dana u dan i očekuje se da će biti u zenitu pred sam kraj priprema. Jeste da nemamo mnogo vremena za ove pripreme i za sav rad koji nas ovde očekuje. Malo je vremena za spremanje i uigravanje, pogotovo za nove devojke, ali iz dana u dan i ozbiljnost i uzbuđenje raste”, referiše Jovana Stojiljković.

Pre puta Srbija će odigrati dve pripremne utakmice protiv Severne Makedonije.

Svaka utakmica nam znači.Sve što radimo na treninzima, moramo da proverimo i primenimo na utakmicama da bismo znali na čemu smo i kako stojimo sa igrom i taktikom i da bismo znali na čemu još moramo da radimo”.

Rivali Srbije na Svetskom prvenstvu u okviru grupne faze biće Poljska, Kamerun i Rusija

Sve reprezentacije su podigle kvalitet igre generalno u odnosu na pre par godina, tako da će sve tri utakmice biti teške i jake, ali očekujem da ćemo mi dati svoj maksimum. Dobro ćemo se pripremati za sve reprezentacije, tek treba da se posvetimo detaljnijoj analizi protivnika. Moraćemo da poradimo dobro na našoj taktici da bismo bili spremni za sve utakmice”, zaključila je Jovana Stoiljković.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet