Pratite nas

Rukomet

Stoiljković: Niko nije verovao da možemo da odigramo na visokom nivou

jovana stoiljkovic

Rukometašice Srbije se u dobroj atmosferi vraćaju sa Svetskog prvenstva. Četiri pobede u šest utakmica i porazi protiv selekcija Francuske i Rusije, finalista ovogodišnjih Olimpijskih igara, dve ekipe koje su nakraju i ostvarile plasman u četvrtfinale takmičenja, a naša selekcija je ostala na trećem mestu, iza njih.

Ono što je ostavilo najveći utisak jeste izuzetan karakter i borbenost naše selekcije u svakom duelu i odlične partije koje je Srbija pružila.

Kapiten reprezentacije Jovana Stoiljković sumirala je utiske sa Svetskog prvenstva. Odlično je Stoiljković i na terenu i van terena iznela svoju ulogu i iskustvom i kvalitetom bila lider ekipe.

Zaista sam prezadovoljna svime što su devojke pokazale, svime što su pružile i na terenu i van terena, što je veoma bitno kako za samo takmičenje, tako i za dalja okupljanja, za budućnost. Kada smo se okupili niko nije verovao da prvenstvo možemo da odigramo na ovoliko visokom nivou i da pružimo to što smo pružile, svaka devojka je ostavila srce na ternu i zbog toga smo svi prezadovoljni. Vlada veliko zadovoljstvo i zbog učinka i zbog pokazanog na terenu“, rekla je Stoiljković.

Ona je istakla faktor koji je bio specifičan za ovo takmičenje:

Pokazali smo mnogo kvaliteta i pokazale smo disciplinu, što je vrlo bitno za sport. Mislim da je u nekim ranijim okupljanjima i prethodnim prvenstvima motivacija bila glavni pokretač tima. Sada je došlo do promene i osnovni poktretač je disciplina i karakter, što je veoma bitno za reprezentaciju i za tim. Na taj način se na svakoj utakmici daje maksimum, a ne samo kad  imate motivaciju, pa onda jednu utakmicu odigrate dobro, a drugu ne. Sa karakterom i disciplinom sada se to dešava na svakoj utakmici“.

Karakter i borbenost je krasila ekipu na svakoj utakmici i reprezentacija Srbije je delovala kao pravi tim. Iskusnije reprezentativke su pomagale mlađima i manje iskusnima da se što pre i što bolje uklope u sistem.

I mi smo nekad bile mlađe i sve to smo prošle i zato smo želele da im pružimo neku lepu atmosferu, da ih lepo primimo, da se dobro osećaju, da budu opuštene i da daju svoj maksimum. Nadam se da smo to što smo želele i uspele i tako ćemo nastaviti, jer želimo da imamo lepu atmosferu, gde će se svi u timu osećati lepo i dobro i sigurno da bi pružili svoj maksimum na terenu“, zaključila je Jovana Stoiljković.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet