Pratite nas

Odbojka

Stefana Veljković Lisinac razmišlja o povratku na teren

Foto: worldofvolley

Trofejna srpska odbojkašica Stefana Veljković Lisinac, koja je prekinula karijeru zbog rođenja deteta, razmišlja da se vrati na teren.

Priznaje Stefana u intervjuu za Novosti da još nije odlučila, jer vaga sve dobre i loše strane te odluke. Ali je očigledno da joj odbojka nedostaje.

Uostalom, novi selektor Danijele Santareli je istakao da će mu jedna od misija biti da nagovori Stefanu Veljković Lisinac da ponovo obuče dres državnog tima.

Odavno sam sebe navikla da u mojoj glavi namestim tako da mi je lepo, bez obzira na to u kojoj sam situaciji. Ali, da mi odbojka nedostaje to je sigurno. Pogotovo što je prošlo dosta vremena od kada sam se porodila, što je Luka porastao i nekako je sada sve stabilnije. Na početku mi je bilo teže, bio je mali, teško mi je bilo da se odvojim od njega. I sada bi bilo teško, ali nekako je sada veći, pa na drugačiji način i razmišljam. Nedostajem mi odbojka, kako da ne. Nedostaje mi i taj način života, i odbojka kao odbojka, sve mi fali sve više i više”, priča Stefana za Novosti.

Priznaje slavna odbojkašica kad god gleda supruga Srećka na terenu da poželi da mu se pridruži…

Ali, kada pomislim u kakvoj sam formi nekad mi se ta želja i izgubi, kad zamislim koliko bi rada trebalo da izgledam pristojno na terenu. Trebalo bi stvarno mnogo da se radi. Ali, razmišljam o tome i imam iskrenu želju. Videćemo od okolnosti, kako sve bude išlo, pa ćemo odlučiti”.

Trofejna igračica priznaje da je odbojka njen život, da će uvek to biti bez obzira na to da li igra ili ne. Ipak, čim je postala majka prelomila je da se posveti porodici.

Porodica je smisao života, jedna baza, jedna ljubav, nešto što je meni najbitnije u životu”.

I ne smatra da je zbog sina i supruga žrtvovala karijeru:

Nikako. Uostalom, zajedno smo doneli tu odluku. Igra mi nedostaje, ali ne osećam nekakvu nelagodnost što više ne igram i ne treniram. Porodica je moj prioritet i ponoviću se kada kažem da ja sve lepo posložim u glavi kako bih se dobro osećala. Pogotovo što smo dobili sina i da nema lepše stvari u životu”.

I novi selektor Danijele Santareli želi da se sjajna odbojkašica vrati u reprezentaciju.

Još to ne znam, tek bi trebalo da pričam sa novim selektorom. Tako da na to pitanje ne mogu da odgovorim, jer ne znam ni ja sama iskreno”, kaže Stefana, koja je od kada je saznala da je trudna, već dve godine bez tima i samo je za vreme prošlogodišnjeg EP u Beogradu bila na terenu.

Odluči li da se vrati, prvi put će u selekciji, za koju je debitovala na Svetskom kupu 2007. u Japanu, raditi sa drugim strategom.

Iskreno, meni je još sve to čudno. Još ne mogu da se priviknem, tu su godine i godine u reprezentaciji sa selektorom Zoranom Terzićem. Ne znam kako to da objasnim. Kada se pomene reprezentacija meni su odmah u glavi Terzić i devojke. Sa njima sam provela više vremena nego sa svojom porodicom. Negde je to zapečatirano, tako da kažem. Ali, okolnosti se menjaju, ovde dolazi nova energija. Kakva, videćemo. Iskreno, verujem da će biti zadovoljavajuće, da će biti uspeha. Ne mogu ništa da kažem negativno. Znamo se iz Italije, nikad me nije trenirao, ali čujem sve lepi reči o Santareliju. Verujem da će to da bude na nivou kao do sada” naglašava Stefana Veljković Lisinac.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka