Pratite nas

Miks

Srpski strelci pokupili sva zlata na Velikoj nagradi Novog Sada

zorana arunović streljaštvo
Zorana Arunović (Foto: Streljački savez Srbije)

Prvi dan 11. međunarodnog turnira „Velika nagrada Novog Sada“ protekao je u dominaciji srpskih reprezentativaca. Naši asovi su ostvarili nekoliko odličnih rezultata, koji bi na velikim takmičenjima vredeli za svetska i evropska odličja.

Srpski strelci su osvojili sve zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji koje su danas bile „na talonu“. Na najviši stepenik pobedničkog postolja popeli su se Zorana Arunović, Damir Mikec (oboje vazdušni pištolj) i mešoviti par puškom Andrea Arsović/Milutin Stefanović.

Zorana Arunović, srpska reprezentativka iz redova Olimpika 011, je u finalu vazdušnim pištoljem ua dame pogodila odličnih 245,6 krugova (1,3 manje od njenog svetskog rekorda).

U muškoj konkurenciji pištoljem, zlato je sa vrednih 243,4 krugova izborio strelac Srbije i beogradskog Policajca Damir Mikec.

Klupska drugarica Zorane Arunović iz Olimpika 011, Jelena Todorović i Smederevac Dušan Bojić su trijumfovali u juniorskoj konkurenciji pištoljem.

U duelu za zlato u takmičenju mešovitih parova puškom sastali su se srpski strelci. Ekipa Srbije, u sastavu Andrea Arsović/Milutin Stefanović je sa 16:8 u poenima pobedio tandem kolega iz reprezentacije Sanju Vukašinović i Milenka Sebića, koji su danas predstavljali svoj klub Novi Sad 1790. Bronza ide u Mađarsku. Osvojili su je jedan od najboljih strelaca puškom današnjice Ištvan Peni i Gita Bajoš.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks