Pratite nas

Borilački sportovi

Srpski mladi rvači sa Balkanijade doneli 17 medalja

Srpska rvačka reprezentacija osvojila je 17 medalja na šampionatu Balkana za pionire i kadete, koje je održano u Bukureštu.

Posle istorijskog uspeha na Svetskom šampionatu za seniore u Beogradu, gde je osvojeno pet medalja, kontinuitet osvajanja odličja na međunarodnim takmičenjima nastavljen je i u mlađim reprezentativnim kategorijama.

Zlatne medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su Ivana Gajić i Maša Perović u ženskoj, odnosno Stevan Kojić, Branko Ðukić i Antal Vamoš u muškoj konkurenciji.

Srebrnu medalju osvojio je Marko Supić, dok su se bronzom okitili Dušan Stokić, Uroš Kojić, Lazar Dedić, Uljheji Balaž, Dejan Berkec i Milan Vukobratović.

U ženskoj konkurenciji bronze su osvojile još Milica Sekulović, Jana Petrović, Evelin Uljhei i Emilija Jakovljević. Ženskoj reprezentaciji Srbije pripalo je i bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji na šampionatu Balkana.

Naša zemlja treba da bude ponosna na ugled i kvalitet koje srpsko rvanje pokazuje na svim velikim takmičenjima i to u svim uzrasnim kategorijama i selekcijama„, rekao je Dalibor Perović, predsednik Rvačkog saveza Beograda i trener ženske rvačke reprezentacije.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi