Pratite nas

Borilački sportovi

Srpska olimpijka iz Buratije

Led je probila Nina Radovanović, koja je u Tokiju postala prva srpska bokserka na Olimpijskim igrama. I malo joj je nedostajalo da se okiti medaljom. Ali, imaće Srbija novu šansu, pošto će u Parizu sledeće godine njene boje u ringu braniti Natalija Šadrina.

Natalija je rođena Ruskinja, iz regiona Buratija, u kojoj su jako ponosni na nju. Bila je višegodišnja reprezentativka Rusije, osvajala medalje na domaćoj sceni, na kraju stekle i zvanje Mastera sporta.

Ipak, u aprilu 2020. godine Šadrina je odlučila da postane reprezentativka Srbije. Došla je u Beograd, počela da trenira i ubrzo dobila pasoš i priliku da boksuje pod zastavom naše zemlje.

Na uspeh nije trebalo dugo čekati. Već na Evropskom prvenstvu u Krakovu osvojila je srebrnu medalju i automatski vizu za Olimpijske igre u Parizu. Do zlata nije uspela da dođe, jer je bolja u finalu bila Keli Harington, trofejna Irkinja, višestruka šampionka Evrope i sveta.

Ali, Natalija nije bila razočarana. Naprotiv, presrećna je što će prvi put u karijeri ići na Olimpijske igre.

“Velika mi je čast što predstavljam Srbiju na ovom takmičenju. Mnogo sam srećna što mi se ukazala ta prilika, za ovo sam se spremala godinama”, rekla je Natalija posle velikog uspeha.

U njenoj rodnoj Buratiji, kada je došla u Ulan-Ude, priredili su joj svečani doček.

“Čekala sam 15 godina da dođem u rodni kraj sa ovakvim uspehom”, rekla je Šadrina tom prilikom.

Verujemo da će razloga za doček biti i u Beogradu nakon OI u Parizu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi