Pratite nas

Tenis

Srpkinje počele pripreme za Bili Džin King kup

teniska reprezentacija srbije
(foto:https://www.teniskisavez.com/)

Srpska teniska reprezentacije odradila je juče prvi zajednički trening u okviru priprema za predstojeći okršaj sa selekcijom Kanade u plej-ofu za plasman u Svetsku grupu Bili Džin King kupa za 2022. godinu.
Mečevi su na programu 16. i 17. aprila, a ekipe su od nedelje u tzv. balonu, u holidej rizortu Pegaz u Vrnjačkoj Banji. Odmah po ulasku u hotel svi članovi timova su testirani (PCR), jedino kretanje oba tima sve do kraja takmičenja su hotel i hala.
Naša ekipa u sastavu Nina Stojanović (85. u singlu na WTA listi, 57. u dublu), Olga Danilović (158 WTA singl, 276 dubl), Aleksandra Krunić (221 WTA singl, 56 dubl), Ivana Jorović (237 WTA singl) i 16-godišnja Lola Radivojević (najbolja juniorka Srbije koja se nalazi na 59. mestu ITF liste) odradila je prvi trening u Kraljevu u Sportskoj hali Ibar.
Selektor Dušan Vemić objasnio je da „restrikcije“ usled zaštite od korona virusa imaju i dobre strane.
Mnogi će da pomisle, pa njima je dosadno dva dana zatvoreni u hotelu, ipak nije tako. Obaveza uvek ima, igračice rade kondiciju, svako ima svoj zadatak u timu i vredni smo. Dobra strana ovog „balona“ je ta da smo zajedno i da imamo vremena da se nakog dugog perioda vidimo, ispričamo, razmenimo mišljenja, iskustva u ovom novom vremenu. U treninge smo ušli čili, vedri i spremni da damo sve od sebe i da se maksimalno spremimo za meč sa Kanadom„, rekao je Vemić.
Mečevi su na programu u petak i subotu. Prvog dana igraju se dva singla (prvi pocinje u 14 časova), a drugog dana igraju se dva singlai dubl susret (prvi singl počinje u 11 časova).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis