Pratite nas

Tenis

Srpkinje pale na VTA listi

nina stojanović teniserka srbije

Najbolje srpske teniserke doživele su padove na novoj VTA listi, koja je objavljena danas po završetku Australijan opena.

Nina Stojanović zauzima 121. mesto, što je za četiri pozicije lošiji plasman nego na prethodnoj listi. Za dva mesta nazadovala je i Aleksandra Krunić, koja je 128. u porteku, dok je pad od 12 pozicija imala Olga Danilović i trenutno je 143. teniserka sveta.

Kada je Top10 u pitanju, Australijanka Ešli Barti, šampionka Australijan opena i dalje je prva teniserka sveta, pošto na najnovijoj VTA listi ima 8.331 bod.

Finalistkinja Melburna Amerikanka Danijel Rouz Kolins napredovala je za 20 pozicija i od danas je 10. igračica sveta.

Beloruskinja Arina Sabalenka zadržala je drugu poziciju, Čehinja Barbora Krejčikova za jedno mesto je bolje rangirana u odnosu na prethodnu listu i danas je treća teniserka sveta. Veliki napredak ostvarila je i Poljakinja Iga Švjontek, koja je skočila za pet mesta i od danas je četvrta na VTA listi.

Karolina Pliškova iz Češke zadržala je peto mesto, slede je Paula Badosa i Garbinje Muguruza iz Španije, a u Top 10 su još Grkinja Marija Sakari i Estonka Anet Kontavejt.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Tenis