Pratite nas

Rukomet

Srpkinje menjaju klubove: Jovana Kovačević u Gloriji, Marina Dmitrović u Maguri

jovana kovačević rukomet

Serija transfera u rumunskom rukometu je krenula samo što je sezona završena. Doduše, dobar deo tih prelazak je već bio potpisan ranije, sada je samo potvrđen.

Među nekoliko desetina transfera su i prelasci srpskih rukometašica. Najbolja golgeterka prvenstva Rumunije, Jovana Kovačević, napušta Baja Mare, a novi klub će joj biti Glorija Buzau.

Kako pišu rumunski mediji, Kovačević će u Gloriji dobiti ugovor kakav zaslužuje i biće među najplaćenijim rukometašicama kluba. Baja Mare je, inače, prvenstvo završio kao vicešampion, dok je klub iz Buzaua na četvrtom mestu.

Sredinu menja i Marina Dmitrović. Ove sezone je nastupala za Dunareu, koja je sezonu završila na osmom mestu, a u narednoj takmičarskoj godini klub će joj biti Magura iz Čisnadijea, petoplasirana u prethodnom šampionatu.

Od ranije je poznato i da Dragana Cvijić odlazi iz redova šampiona Bukurešta i da će ponovo zaigrati za slovenački Krim, koji će biti prava kolonija srpskih rukometašica, koje će trenirati Uroš Bregar, selektor reprezentacije Srbije.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet