Pratite nas

Borilački sportovi

Srebro za Aleksandru Perišić!

Oko vrata srebro za Aleksandru Perišić! Veliki uspeh napravila je srpska tekvondoistkinja na Gran Pri turniru u Mančesteru.

U kategoriji do 67 kilograma Perišićeva je u prvom kolu pobedila takmičarku iz Letonije Jolantu Tarvidu rezultatom 2:1. U drugom kolu Aleksandra je bila bolja od tekvondistkinje iz Jordana, Julijane Al-Sadek.

Potom, u četvrtfinalu, Aleksandra je trijumfovala nad takmičarkom iz Belgije, Sarom Šari. Nakon toga, u polufinalu, Perišić je pobedila Petru Stabolovu iz Češke Republike sa 2:1.

Konačno, u finalu naša Aleksandra izgubila je od Francuskinje Magde Vijet-Enen, ali je uspela da osvoji srebrno odličje za Srbiju na ovom takmičenju i da istakne kandidaturu da se domogne olimpijske vize za Pariz.

Naša najbolja tekvondistkinja, Tijana Bogdanović, dvostruka osvajačica medalja sa Olimpijskih igara, srebra iz Rija 2016 i bronze iz Tokija 2020, nastupala je u težinskoj kategoriji do 49kg. Tijana je u prvom kolu bila slobodna, dok je u drugom kolu izgubila od Kineskinje King Guo.

S druge strane, naša sjajna Nadica Božanić takmičila se u kategoriji do 67kg. Nadica je u prvom kolu izgubila od takmičarke iz Koreje Min-Džu Kua i tako završila svoj nastup na ovom takmičenju.

Prvo naredno veliko takmičenje koje očekuje naše tekvondiste i tekvondistkinje je Svetsko prvenstvo u Meksiku u novembru.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Borilački sportovi