Pratite nas

Rukomet

Srbija u Turskoj stigla na korak od SP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije upisala je pobedu nad Turskom rezultatom 33:24 (15:10) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Revanš utakmica zakazana je za 12. april od 18 časova u USC Voždovac gde će srpski tim imati priliku da ”overi” plasman na šampionat sveta koji se igra krajem ove godine u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

Impresivnu partiju imala je Sanja Radosavljević koja je sa devet postignutih golova bila ubedljivo najefikasnija igračica srpskog tima. Uz nju su se istakle i najiskusnije igračice koje će u revanšu na Banjici igrati svoje oproštajne minute u dresu Srbije – Stoiljković i Lavko, ali i Kristina Graovac koja je blistala na golu.

Selektor Uroš Bregar analizirao je igru svog tima po završetku meča u turskom Giresunu.

Nisam zadovoljan prvim poluvremenom jer smo pravili previše tehničkih grešaka, ali ono što je bilo dobro, bio je rezultat. U pauzi smo razgovarali o tome šta je potrebno popraviti. Prioritet je bio ubrzati igru i smanjiti broj grešaka što smo do kraja uspeli. Posebno sam srećan što su sve igračice dobile priliku da zaigraju. Veliku zahvalnost dugujem starijim igračicama koje su pristale da dođu da pomognu da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo i mislim da su zaslužile da ih pozdrave pune tribine u sredu na Banjici”, istakao je slovenački stručnjak.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet