Pratite nas

Sportovi u vodi

Srbija se sprema za Split, Jelena Vuković uzor svima

(Foto: VSS / Marcel ter Bals)

Vaterpolo reprezentaciju Srbije za deset dana očekuje kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo u Splitu, a srpske vaterpolistkinje će igrati sa Grčkom, Švajcarskom, Turskom i Belgijom.

Pripreme su počele 17. januara u Košutnjaku, ali se stručni štab već na startu suočio sa problemima zbog zdravstvene situacije, budući da je određeni broj igračica bio pozitivan na korona virus i da je potrebno vreme da se vrate u trenažni proces.

Posle dvonedeljnog treniranja u Košutnjaku, 14 igračica, koje su u tom trenutku bile spremne za trening, nastavile su pripreme u Mađarskoj, gde je Srbija sparingovala sa ekipama Ferencvaroša, BVSC-a, Segedina i Senteša.

Na spisku su bile: Jelena Vuković, Vanja Lazić, Nikolina Travar, Miljana Dimitrijević, Anja Švec, Hristina Ilić, Janja Kaplarević, Mina Ignjić, Iva Lujić, Aleksandra Trmčić, Jovana Todorovski, Jana Lujić, Milica Zelić i Tara Pejčić.

Druga faza priprema zakazana je za danas kada su se reprezentaciji pridružile Nada Mandić i Nađa Novaković. U Beogradu će se trenirati nekoliko dana, a potom se putuje u Zagreb, gde će reprezentacija Srbije sparingovati sa domaćom selekcijom od 10. do 13. februara.

Ivana Ćorović, koja će predvoditi selekciju Srbije na kvalifikacionom turniru, istakla je:

Do sada smo odradili ciklus priprema u Beogradu, za vreme kojeg smo imali dosta problema, najviše zbog zdravstvene situacije. Određeni broj devojaka bio je zaražen korona virusom, ili tek izašao iz izolacije, pa nam je za njih bilo najvažnije da polako ulaze u trenažni proces, ritmom koji je odgovarajući za njihov organizam”, rekla je bivša reprezentativka Srbije za sajt Crvene zvezde.

Ali, ni korona nije jedino što je malo remetilo ciklus priprema.

Takođe, ispitni rokovi i školske obaveze su nešto što su devojke usklađivale sa sportskim obavezama, i mislim da mogu da kažem da su se stvarno potrudile sve da uklope na maksimalnom mogućem nivou. Nakon ovog ciklusa nam se priključuju još neke devojke, koje nisu do sada mogle da budu tu, što zbog obaveza, što zbog zdravstvenog stanja, pa ćemo biti svi na okupu”.

Međutim, pored svih problema, Ćorović ističe da se dobro radi.

Energija koju imaju devojke stvarno je fantastična. Koliko god da im je teško i koliko god da su umorne, a sigurno jesu, vrlo su pozitivne, spremne za rad, da pomognu jedna drugoj… Uklapaju se i nadopunjuju u svakom mogućem smislu i svaka od njih ima nešto što predstavlja delić slagalice, kako međusobno, tako i sa stručnim štabom”.

Ćorović je posebno izdvojila jednu vaterpolistkinju.

Moram da istaknem požrtvovanost Jelene Vuković, koja sa izuzetno velikim naporima uklapa reprezentativne i obaveze sa svojim klubom, pošto je sa priprema u Beogradu otišla u Italiju, pa nam se pridružila u Budimpešti, a zatim ponovo ide u Italiju da odigra utakmicu. Njen stav, ponašanje, odnos prema treninzima, utakmicama, pre svega reprezentaciji, je za primer svim ostalim devojkama, a mislim da taj primer i one slede”, poručila je Ivana Ćorović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi