Pratite nas

Atletika

Srbija sa 14 atletičara na Evropskom prvenstvu

Milana Tirnanić (Foto: instagram)

Predaha za glavne aktere „kraljice sportova“ nema, ide se dalje u jakom ritmu u nove šampionske pohode, ovaj put na Evropskom prvenstvu za seniore i seniorke koje će biti održano od 15. do 21. avgusta 2022. godine u Minhenu (Nemačka), gde će Srbiju predstavljati 14 atletičara.

Boje naše zemlje braniće:

Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok udalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplje), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

Najstariji član tima Srbije biće Dragana Tomašević kojoj će ovo biti sedmo po redu učešće na Evropskom prvenstvu.

“Želja i cilj mi je budem medju 12 najboljih. Disk je dosta napredovao i kvalifikaciona norma je bila jača nego svih prethodnih godina, ali daćemo sve od sebe i nadamo se finalu”, rekla je Dragana koja će kvalifikacije u bacanju diska imati prvog dana takmičenja od 18:15 časova.

Milana Tirnanić ove godine istrčala je drugi rezultat Srbije svih vremena na 100 m – 11.37 s, ona nije uspela da ispuni normu za Minhen, ali je na osnovu svojih rezultata upala u kvotu od 35 najbržih devojaka.

Za polufinale se bore 24 devojke, pa ću šansu da ja budem jedna od njih traziti u činjenici da sam na poslednjoj trci na mitingu u Gracu bila na nivou ličnog rekorda 11.41 (11.37). Ovo je moje prvo  Prvenstvo Evrope na otvorenom, ali četvrto veliko takmičenje uzastopce. Iskustva mi ne nedostaje, volim da se takmičim u jakoj konkurenciji, jer me to pomera dalje i bolje, ostaje onaj faktor sreće koji je veoma bitan u sportu, ali koji mi je nekako uvek izmicao”, rekla je Milana koja će takođe na stazu izaći prvog dana takmičenja od 11:05 časova.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika