Pratite nas

Rukomet

Srbija raznela Tursku na startu kvalifikacija

Ako se po jutru dan poznaje, onda će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo biti vrlo uspešne za Srbiju i naše devojke gledaćemo na šampionatu Starog kontinenta sledeće godine.

Izabranice Uroša Bregara u prvom kolu kvalifikacija na domaćem terenu u Zrenjaninu deklasirale su selekciju Turske sa 36:27 (21:13).

Naša reprezentacija slovila je za favorita, ali je postojla blaga zebnja kako će se snaći novi, renovirani tim. Srbija je u novi ciklus ušla bez Andree Lekić, Dragane Cvijić, Katarine Krpež Šlezak i Slađane Pop Lazić, koje su donedavno bile nositeljke igre u nacionalnom timu.

S druge strane, kao da je trebala još jedna potvrda kvalitetnog rada i selektoru Bregaru, koji je napravio fantastičan posao kad je kroz kvalifikacije odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo, koje će početkom decembra ove godine biti održano u Španiji.

Svi strahovi, međutim, raspršili su se za samo pet minute igre večeras, jer je naša ekipa utakmicu “otvorila” vođstvom 6:1 i odmah stavila do znanja Turkinjama da nemaju šta da traže.

Razlika se uglavnom kretala od šest do osam golova u prvom poluvremenu. Napad je funkcionisao odlično, dok je Bregar imao zamerke na igru u odbrani.

Ništa se nije promenilo u drugom poluvremenu, bio je isti odnos snaga, s tim što je prednost Srbije otišla do dve cifre, kretala se i do 13 pogodaka razlike (32:19). Selektor Bregar je pružio šansu maltene svim rukometašicama koje je imao na klupi.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Jovana Stojiljković sa sedam golova, Željka Nikolić je postigla pet, a Anđela Janjušević i Marija Petrović po četiri. Od igračica u polju jedino se nisu upisale u strelce Jelena Agbaba i Ana Kojić.

SRBIJA – TURSKA 36:27 (21:13)

Kristalna dvorana u Zrenjaninu. Sedmerci: Srbija 6(6), Turska 5(4). Isključenja: Srbija 10, Turska 2 minuta.

Sudije: Aleksej i Igor Kovalčik (Moldavija).

SRBIJA: Risović, Stojiljković 7, Nikolić 5, Kovačević 3, Petrović 4, Janjušević 4, T. Radojević 2, Dmitrović 3, D. Radojević 2, Liščević 2, Agbaba, Kojić, Milić 1, Stamenić 1, Graovac, Milojević 1.

TURSKA: Iskit 6, Gektepe 4, Turkoglu 5, Jilmaz 2, Bedel 2, Sahin 2, Imamoglu, Karadžam, Ezboluk, Akalin, Ajdin 4, Ezturk, Kičiroglu 2, Durdu, Kilič, Bozdogan.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet