Pratite nas

Sportovi u vodi

Srbija pružila solidan otpor prvaku sveta

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Srbija je u drugom kolu Svetskog prvenstva za juniorke odigrala daleko bolje od premijerne utakmice sa Novim Zelandom. Ipak, Španija, aktuelni šampion sveta, bila je očekivano bolja – 18:7 (3:1, 6:2, 6:2, 3:2).

Sutra Srbija igra sa Hrvatskom i pobednik će osvojiti treće mesto u grupi dok će poraženi igrati za plasman od 13. do 16. mesta.

Borbenost pulenki Ivane Ćorović je bila na visini, odbrana sa ponovo odličnom Dulićkom sigurnija, a da je bilo malo više sreće, a malo manje stativa i prečki i napad je mogao da bude ubojitiji. Trema više nije bila prisutna i to je doprinelo kvalitetnijem izdanju.

Španija je za klasu bolja, ali je utisak o srpskom izdanju ponovimo bio povoljan. Maja Dulić je imala 10 odbrana, svidela se snažnim šutevima i golovima trostruki strelac Tijana Lukić, dva puta je iz daljine pogodila Jana Lujić dok su se po jednom upisale Iva Marinković i Tara Pejčić. Kod Španije Valverde je postigla četiri gola.

SRBIJA: Dulić, Andrejić, Lujić 2, Marinković 1, Tokić, Radonjić, Todorovski, Ilić, Lukić 3, Koreni, Pejčić 1, Zelić, Antanasijević. Trener: Ćorović

Reklama

Ovo morate videti

Više u Sportovi u vodi