Pratite nas

Odbojka

Srbija oduvala olimpijskog šampiona

Rerpezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, razbila je akutelnog olimpijskog pobednika SAD i sa maksimalnih pet pobeda završila takmičenje u C grupi! 

Srbija je večeras u Lođu, u poslednjem, 5. kolu savladala SAD sa 3:0 (25:20, 25:23, 25:13), posle samo 65 minuta igre.

Sjajno je igrala Srbija tokom sva tri seta i zasluženo savladala SAD. Svetski prvak je bio mnogo bolji od Olimpijskog pobednika. Sve linije selekcije Srbije su funkiconisale besprekorno, dok je Karč Kiralj tražio pravu postavu i nije je našao do kraja meča.

Imponovala je borbenost i želja izabranica Danijelea Santarelija, koji je tokom prva dva seta iskoristio samo dva tajm – auta, iako su Amerikanke u prvoj polovini i prvog i drugog seta imale prednost od pet, odnosno četiri poena. Takođe, važno je istaći da su seniorke Srbije u završnicama prva dva seta bile maksimalno koncentrisane i tada su broj grešaka smanjile na minimum, a pri tom su dobrom igrom primorale Amerikanke na greške.

Treći set je bio samo završnica odlično početog posla. Srbija je bila apsolutno dominantna i nije dozvolila Amerikankama da pomisle da mogu da ugroze visoko vođstvo, a na kraju su im prepustile samo 13 poena.

Tijana Bošković je završila meč sa 25 poena, uz visok pocenat realizacija – 68 odsto (31-21). Sara Lozo i Jovana Stevanović su je pratile sa po osam poena, Buša Bianka se zaustavila na sedam. Bojana Drča je postigla četiri, a Maja Aleksić dva. 

Seniorke Srbije će igrati u F grupi II faze takmičenja protiv Tajlanda, Dominikanske Republike, Poljske i Turske, a raspored i satnica će naknadno biti objavljeni. U F grupi će još igrati SAD, Kanada i Nemačka. Prve utakmice u F grupi će se odigrati u utorak, 4. oktobra.

U E grupi II faze, u Roterdamu će igrati Italija, Holandija, Belgija i Portoriko iz A grupe i Kina, Brazil, Japan i Argentina iz D grupe.

Svi rezultati i osvojeni bodovi iz prve faze takmičenja se prenose u drugu fazu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka