Pratite nas

Odbojka

Srbija kao prva u grupi prošla u četvrtfinale

Nižu se pobeda za pobedom odbojkašica Srbije, koje su bez ijednog poraza osigurale prvo mesto u grupi pred četvrtfinale.

Izabranice Danijelea Santarelija ostvarile su osmu pobedu u nizu na Svetskom prvenstvu, pošto su savladale Tajland sa 3:0 (25:23, 25:17, 25:15).

Ovim trijumfom su „plave dame“ obezbedile prvo mesto u F grupi pred četvrtfinale, koje su već osigurale.

Još jednu sjajnu partiju pružile su srpske odbojkašice. Bile su nezadržive u napadu, upisale su i 10 blokova, pa im nije smetao ni veći broj grešaka – 25.

Silno motivisane su bile Tajlanđanke na početku meča protiv svetskih šampionki. Ipak, uz dobre servise Milenković su „plave dame“ došle do preokreta. Čuvale su naše devojke prednost gotovo do same završince, kada ih je umalo koštao nešto veći broj grešaka.

Posle lošeg napada Bjelice, Srbija je bila u zaostatku 21:22. Ipak, brzo se ispravila naša korektorka, a onda je posle dužeg poena Milenković donela prvu set loptu. Odlučio je Santareli da tada na teren pošalje kapitena Tijanu Bošković, koja je stavila tačku na ovu borbu.

Borile su se Tajlanđanke koliko su mogle početkom trećeg perioda. Međutim, servisi Stevanovićeve pomogli su Srbiji da se odvoji i slomi otpor rivala. Sjajno je igrala Bjelica, prolazila je i Aleksić, pa je rasla prednost „plavih dama“. Iako su naše devojke napravile nešto veći broj grešaka, nije to uticalo na rezultat. Srbija je dokazala da je znatno kvalitetnija od Tajlanda.

Ana Bjelica je osvojila 15 poena, Bojana Milenković je dodala 14, Maja Aleksić i Jovana Stevanović po 10. Najbolja na drugoj strani bila je Kokram Pimpičaja sa osam poena.

Srbija poslednji meč u F grupi igra u subotu od 17.30 sa Turskom.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka