Pratite nas

Fudbal

Spartak počeo pripreme: Odbrana trofeja i napad na Ligu šampiona

Spartak počeo pripreme: Odbrana trofeja i napad na Ligu šampiona

Šampion Srbije Spartak počeo je juče pripreme za novu sezonu. Trener Boris Arsić okupio je devojke koje nemaju obaveze u mlađim kategorijama reprezentacije. One će se naknadno priključiti „golubicama“, kao i devojke iz inostranstva.

Prvi deo priprema Spartak će odraditi u Subotici, a onda će učestvovati na međunarodnom turiru u Sarajevu, gde će osim domaće ekipe nastupiti i hrvatski Osijek. Takođe, srpski šampion ima zakazan susret sa mađarskim timom DVTK.

Posle toga Subotičanke će se preseliti na Zlatibor da odrade drugu fazu priprema, kako bi što spremnije dočekale prvu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Nama je najvažnije da smo očuvali kostur tima, sve igračice koje su bile nosioci igre u prethodnoj sezoni. Što se tiče pojačanja u ovom momentu ne bih otkrivao detalje. Intenzivno radimo i u narednih 10 dana ćemo imati jasniju sliku. Kako koja igračica bude dolazila tako će biti i promovisana. Moramo da pojačamo nekoliko pozicija kako bi takmičarski bili konkurentni sa ekipama kao što su prvak Irske i Holandije“, istakao je Arsić.

Spartak će u novom sistemu kvalifikacija za elitno klupsko takmičenje borbu početi u polufinalu prve runde 18. avgusta protiv Pimaunta iz Republike Irske. Ako pobedi, tri dana kasnije čeka ga finale prve runde i to protiv boljeg iz duela Tvente – Nike (Gruzija), ali očekivano je da to budu Holanđanke.

“Imamo dovoljno iskustva, dovoljno znanja, a igrali smo i sa mnogo jačim ekipama u prethodnom ciklusu. Nadamo se da ćemo učestvovati u finalnoj utakmici, a mislimo da će to biti Tvente prvak Holandije. Ukoliko sve prođe kako smo planirali, mislim da možemo proći u rundu 2″, rekao je Boris Arsić.

Spartak će u narednu sezonu ući i sa ojačanim stručnim štabom. Pored Marka Anđića, pomoćni trener biće i Miroslav Beljin, dok će Aleksandar Đurić biti kondicioni, a Mile Matić kao trener golmanki.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal