Pratite nas

Fudbal

Spartak 2. jula dobija rivale u Ligi šampiona

Violeta Slović Spartak

Fudbalerke aktuelnog prvaka Srbije u fudbalu, Spartaka iz Subotice, saznaće u petak 2. jula na žrebu koji počinje u 13 časova, imena rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

UEFA je odlučila da zbog pandemije kovida nacionalni savezi najkasnije do sutra moraju da prijave predstavnike u evrokupovima. Potom će u utorak i sredu biti održani onlajn sastanci sa predstavnicima svih klubova učesnika Lige šampiona i biće im predstavljene sve promene i novine u vezi s elitnim klupskim takmičenjem.

Spartak će kvalifikacije početi od prve runde u kojoj će 44 kluba igrati mini turnir, a njih 11 će izboriti plasman dalje. Potom će im se u drugom krugu pridružiti predstavnici zemalja koje na UEFA rang listi zauzimaju četvrtu, petu i šestu poziciju.

Na kraju će 14 klubova dati sedam parova čiji će se pobednici naći u grupnoj fazi Lige šampiona.

Spartak na UEFA rang-listi zauzima visoko 28. mesto, a od timova koji će učestvovati u kvalifikacijama, prema dosad dostupnoj listi, bolje su plasirani samo Kazigurt (Kazahstan), Glazgov (Škotska), Sent Pelten (Austrija), Tvente (Holandija) i Gintra (Litvanija).

Reklama

Ovo morate videti

Više u Fudbal