Pratite nas

Atletika

Španović se oglasila: Sažvakaće te, ispljunuti, ali nema predaje!

ivana španović atletika

Ivana Španović jedva je izgovorila par rečenica posle osvajanja četvrtog mesta na Olimpijskim igrama u Tokiju uz poruku da će tek za koji dan prvo sebi, pa drugima objasniti šta se dogodilo.

Naša najbolja atletičarka oglasila se na svom Fejsbuk nalogu prvi put posle rezultata koji nije ispunio njena očekivanja.

„Poslednje dve godine su bile pravi izazov da se istraje u olimpijskom snu uz slomnjenu kost u stopalu i povrede. Tokom zimske sezone, Tokio se činio kao nemoguća misija, ali potreba za doslednosti snu i istrajavanju u lošim trenucima, kao nasleđe i potvrda mlađim generacija da će te prilike hiljadu puta sažvakati i pljunuti na pod, upravo su „gejm čejndžer“ situacije“, napisala je Ivana kao podsetnik da je prošla kroz pravi pakao sa povredama u poslednjih godinu dana.

Nijednog trenutka nije poželela da odustane i da ne nastupi na Igrama koje je najavljivala kao vrhunac karijere i nadala se najboljem rezultatu u karijeri.

„Sport je za mene oduvek bio i biće pozornica gde se oblikuješ kao čovek, pa onda kao takmičar. Daješ sve od sebe u svim sferama rada i života. Poštuješ tuđ rad koliko i svoj. Odmeravaš svoje sportske sposobnosti uz sve propratne faktore, a ne mesto gde lečiš svoje komplekse. Iz nekog sna ne želiš da se probudiš, iz nekog jedva čekaš, ali jedna stvar im je zajednička – proći će“, dodala je Španović.

Poruka na kraju ostavlja nadu da će naša najbolja skakačica udalj svih vremena nastupiti na Svetskom prvenstvu u dvorani 2022. u Beogradu.

„Hvala vam svima puno na podršci. Moja uverenja o onome što radim i na koji način, uvek će biti višestruko veća od svake sumnje koja se ispreči i zato – show must go on.“

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Atletika