Pratite nas

Košarka

Sonja Vasić: Za našu generaciju priča se završava na pravi način

sonja vasić
Aleksandra Crvendakić i Sonja Vasić (Foto: Fiba.basketball)

Fenomenalna Sonja Vasić ponovo je briljirala terenom kada je bilo najpotrebnije.

Lider na terenu, odvela je Srbiju do finala Evropskog prvenstva. I biće to u nedelju protiv Francuske njena poslednja utakmica u dresu reprezentacije na šampionatu kontinenta.

Meč protiv Belgije je bio ključni, sada je obezbeđena medalja, da Sonja sa odličjem oko vrata stavi tačku na EP.

Ovo je bila utakmica koju smo samo mi mogle da izgubimo, ne one da nas pobede. To sam rekla timu u poluvremenu. U nastavku je to stvarno bilo „kidanje“ do poslednjih atoma. U finalu smo! Kao da još toga nismo svesne, zbog ovog kraja. Malo nas je taj poslednji šut presekao. Emocije nam se još nisu svele. Definitivno, za ovu našu generaciju, priča se završava na pravi način. Sada igramo utakmicu u kojoj nemamo šta da izgubimo. Imamo zagarantovanu medalju“, ocenila je Sonja Vasić.

SRBIJA IDE PO ZLATO! Kraljice infarkt završnica prošle u finale

A, pre nego što je Sonja preuzela dirigentsku palicu, terenom je „plesala“ Aleksandra Crvendakić, koja je Belgijankama ubacila 15 poena kroz mrežicu.

„Razmišljala sam samo o tome kako da pomognem da bismo otišli u finale. Ceo tim je uradio pravi posao. Mnogo smo trenirale, mnogo smo uložile truda i rada. Zaslužile smo da uđemo u ovo finale i da se borimo za zlato. Francuska nam je svima dobro poznata. To su sve igračice evropskog, visokog nivoa, ali, niko nije nepobediv. I ako mi budemo igrale našu igru, cenim da će biti dobro“, poručila je Aleksandra Crvendakić.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka