Pratite nas

Košarka

Sonja Vasić: Sad idemo po nemoguće

Sonja Vasić: Sad idemo po nemoguće

Kad je favorizovana Kina povela protiv Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara, pa još na pauzu između treće i četvrte četvrtine otišla sa rekordnih “plus devet”, delovalo je da naš brod tone.

Onda su kormilo preuzele tri najodlučnije u našem timu, Sonja Vasić, Ana Dabović i Jelena Bruks, i za tili čas okrenula ga ka pobedničkom kursu.

Maestralno su odigrale čitav meč, naročito poslednju četvrtinu i obezbedile Srbiji da se još jednom bori za olimpijsku medalju.

Rival Srbiji u polufinalu biće “drim tim”, a Sonja kaže da je sad na redu pokušaj da se ostvari nemoguće.

“I kada nije išlo dobro, uspele smo da se skupimo i da verujemo u tim. To nam se vratilo. Verujem da smo u tih poslednjih sedam-osam minuta napokon pokazale tu našu prepoznatljivu igru i da ćemo to samo da dižemo do kraja. Ispunile smo taj neki naš cilj da uđemo u borbe za medalju i sve je otvoreno. Mislim da ni sada niko nije smatrao da smo mi favorit, niko nije verovao, odavno su nas otpisali svi. Opet smo izašle na teren i uspele smo da mi pričamo za sebe kao ekipa. Videćemo… Imamo 40 minuta da probamo nemoguće. Do sada smo samo nemoguće i uspevale da uradimo…”, kazala je Vasić.

I Ana Dabović je konstatovala da je Srbija ekipa koja najbolje igra kad je priterana uza zid.

“Srećna sam što sam deo ovog tima. Dugi niz godina pravimo velike uspehe. Ne mogu da verujem da smo u polufinalu. Definitivno nije bilo lako, ali pokazali smo ponovo da smo tim koji igra najbolje kada je najteže. Uradile smo što je bilo potrebno da se pobedi. Dale smo najbolje od sebe. Stvarno sam uživala na terenu danas, kao što uživam svih ovih godina igrajući za selektorku Marinu i igrajući zajedno sa svim ovim devojkama. Ova generacija je neverovatna. I definitivno, očekujem da će Kina osvojiti medalju na sledećim Olimpijskim igrama”, naglasila je Dabović.

Kapiten Jelena Bruks našalila se da je pad u trećoj četvrtfini i dramatičan finiš bio “poklon” gledaocima u Srbiji koji su ustali u 3.00 da gledaju četvrtfinalni meč.

“Sve se sklopilo kada je bilo najpotrebnije… Imale smo pad u trećoj četvrtini, ali ne može da se gleda utakmica u Srbiji u četiri ujutru sa uživanje, kad su se već probudili ljudi mora da bude malo tenzije”, našalila se Jelena, a onda dodala u ozbiljnijem tonu:

“Kada je najviše trebalo naša timska igra je odradila svoje. Teško je igrati u ovom terminu, koliko god da smo se navikle na ovu vremensku zonu… Probudile smo se u poslednjoj četvrtini, kad je bilo najvažnije i nismo dozvolili Kini ni da pomisli da može da pobedi… Ostvarili smo prvi cilj, ušli među četiri najbolje i sada čekamo da vidimo ko će biti protivnik u polufinalu. Samo kad smo pobedili, sada je sve dobro.”

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka