Pratite nas

Košarka

Sonja Vasić i Nikola Jokić najbolje iz Srbije

MVP Sonja Vasić: Bez saigračica bih bila niko i ništa

Doskorašnja reprezentativka Sonja Vasić proglašena je za najbolju košarkašicu, a Nikola Jokić za najboljeg košarkaša Srbije u protekloj 2021. godini, u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS). KSS je danas proglasio najuspešnije u prethodnoj godini prema izboru novinara, a Vasić i Jokić dobili su najviše glasova od predstavnika sportskih redakcija.

Specijalna nagrada pripala je muškoj reprezentaciji u basketu, ovajaču zlata na EP i olimpijske bronze, a druga je otišla košarkašicama Srbije, šampionkama Evrope.

Sonja Vasić u godini iza nas završila je igračku karijeru, osvajanjem titule šampiona Evrope sa reprezentacijom, izborom u idealnu petorku turnira Evropskog prvenstva, MVP priznanjem i četvrtim mestom na Olimpijskim igrama u Tokiju. To je bilo dovoljno da u glasanju završi ispred nove kapitenke Tine Krajišnik.

“Hvala novinarima i medijima koji su glasali. Verovatno je ovo poslednja nagrada koju dobijam. Prethodna godina je bila uspešna, ostaje žal da je možda moglo negde više. Stavljam tačku na karijeru, hvala svima. Prvo porodici, saigračicama, trenerima. Poslednje godine nisu bile lake. Hvala svima još jednom“, rekla je Sonja.

Centar Denvera Nikola Jokić u 2021. godini postao je prvi Srbin koji je proglašen za najkorisnijeg košarkaša NBA lige, osvojio je najviše glasova spotskih novinara, dok je na drugom mestu završio igrač Efesa Vaslije Micić, osvajač Evolige i dvostruki MVP takmičenja.

Sonji Vasić ovo je bilo treće priznaje za najbolju igračicu, dok je Nikola Jokić najbolji u izboru Košarkaškog saveza bio i 2018. godine.

Priznanja Sonji i Branislavu, ocu Nikole Jokića, uručio predsednik KSS Predrag Danilović.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka