Pratite nas

Odbojka

Šokantan obrt: Melisa Vargas izabrala Tursku pre Srbije

melisa vargas odbojkašica
(Foto: CEV)

Pre godinu dana kubanska odbojkašica Melisa Vargas dobila je pasoš Srbije, jer je bio plan i dogovor da od 2022. zaigra za našu reprezentaciju.

Odbojkaški savez je strpljivao skupljao dokumentaciju da bi ova Vargasova dobila dozvolu Svetske odbojkaške federacije (FIVB) da obuče dres Srbije. Ali, odjednom se desio preokret.

Kubanka koja tri godine igra za Fenerbahče dobila je pasoš Turske, koji joj je lično uručio predsednik države Redžep Erdogan. I samim tim donela je odluku da umesto za Srbiju zaigra za Tursku.

U Turskoj planiraju da ih upravo Melisa pedvodi na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, što su naglasili i čelnici tamošnjeg odbojkaškog Saveza, koji su takođe prisustvovali kompletnoj ceremoniji.

U Srbiju su bili drugačiji planovi. Vargas je trebalo dapredstavlja svežu krv prilikom smene generacija koja se očekivala nakon igara u Tokiju. Turci su i tada bili uporni, po svaku cenu su želeli da privole Kubanku svojoj reprezentaciji, pa je sada i definitivno jasno da su uspeli u tome.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka