Pratite nas

Košarka

Šok u Australiji: Liz Kembidž ne ide u Tokio

liz kembidž košarka

Košarkaška reprezentacija Australije bila je viđena za jednog od kandidata za medalju na Olimpijskim igrama, ali šanse su joj smanjene posle odluke najbolje igračice Liz Kembidž da ne ide u Tokio.

Četvorostruka učesnica Ol stara u američkoj WNBA ligi odluku je objavila na društvenim mrežama, pravdajući se psihičkim problemima.

Srce mi se slama što moram da objavim da neću igrati na Olimpijskim igrama. Svi koji je poznaju znaju koliko želim da osvojim zlatnu medalju za Australiju. Svaki sportista kada ide na Igre mora da bude na vrhuncu svoje fizičke i mentalne snage, a ja sam daleko od toga“, počela je Liz.

I objasnila sa kakvim se problemom susreće.

„Nije tajna da sam ranije imala psihičkih problema i sada sam vrlo zabrinuta zbog „mehura“ na Igrama. Bez porodice, prijatelja, navijača, bez mogućnosti da se navija za druge sportiste. To me užasava. Prošlog meseca sam imala napade panike, nisam spavala, niti jela. Zato ne želim da budem tamo gde moram da svakodnevno koristim tablete za kontrolu anksioznosti“, objasnila je Liz Kembidž.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka