Pratite nas

Rukomet

Slovakinje se oštre za Srbiju: Sve znamo o njima, ali gledamo samo sebe

rukometna reprezentacija slovačke
(Foto: slovakhandball.sk)

Jedna prepreka deli srpske rukometašice od plasmana na naredno Svetsko prvenstvo.

U baražu će Srbija igrati protiv Slovačke, reprezentacije sa kojom je bila u grupi i za EP 2020. godine. Tada su kvalifikacije prekinute posle samo dva kola, a u drugom je Srbija usred Hlohoveca pobedila Slovačku sa 27:26.

Tada je najefikasnije igračica našeg državnog tima bila Slađana Pop-Lazić sa sedam golova, a nje neće biti u ekipi sada, jer se oprostila od državnog tima. U rivalskom taboru su svesni toga, jer znaju svaki detalj o srpskom sastavu i promenama koje se dešavaju u njemu.
Znamo ko je u timu, sve su to dobro poznata lica osim Slađane Pop-Lazić. Ali, nas ne interesuje toliko šta se dešava u srpskom taboru, mi smo fokusirani samo na sebe. Dobro ćemo se pripremiti, analiziraćemo prethodne mečeve, da bismo se spremili za sve moguće varijante na terenu“, rekao je selektor Slovačke Pavol Štrajher za slovačke medije.

Iako je novi selektor Srbije Uroš Bregar rekao da je Slovačka najteži mogući protivnik koji je naša selekcija mogla da dobije za rivala, utisak je da je to, ipak, daleko od tima kojeg bi se trebalo plašiti.

Slovačka je poslednji put na Svetskom prvenstvu bila 1995. godine, dok je i na Evropskom bila samo jednom posle toga (2014.).

Dvomeč između Slovačke i Srbije igraće se 17. aprila u Šali i 21. aprila u Beogradu.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet