Pratite nas

Rukomet

Slađana Pop Lazić kreće po evropsku krunu

brest rukomet
Foto: Brest Bretagne Handball

Vrhunac rukometne sezone u Evropi. Danas kreće Fajnal for turnir u Budimpešti, gde će četiri najbolja tima na kontinentu odlučiti ko je najbolji, ko će da sedne na tron i podigne najvredniji pehar.

Prvi polufinalni par (15.15) čine Đer i Brest. Prvi su najveća rukometna sila Evrope u poslednjoj deceniji, trostruki uzastopni, a ukupno pet puta osvajači Lige šampiona. I sada je Đer najveći favorit za krunu, pogotovo što se završni turnir i ove godine igra u Mađarskoj.

Ali, Brest je sila u nastajanju. Mlad klub, koji krupnim koracima grabi napred. Tim je dobio krila osvajanjem titule prvaka Francuske pre nekoliko dana, pride svestan da u duelu sa Đerom nema šta da izgubi, samo može da dobije.

U sastavu Bresta je i jedina srpska predstavnica na Fajnal foru, Slađana Pop Lazić. Doskorašnji pivot reprezentacije boriće se za najveći uspeh u karijeri, da se popne na rukometni Olimp.

Slađana Pop Lazić šampionka Francuske! Neverovatni Brest stigao sedam razlike

Drugi par čine Vajpers i CSKA iz Moskve (18.00).

Norveški klub je preuzeo domaći primat u poslednje četiri godine od do tada nedodirljivog Larvika, uspeo je da dobaci do trećeg mesta u Ligi šampiona, ali sada želi više.

Istim tim putem želi i CSKA, koji je osnovan ili obnovljen pre dve godine i odmah je došao do mesta u Ligi šampiona. I došao je do Fajnal fora. I tek se sprema da postavi novi poredak u ruskom rukometu.

Drugi polufinalni meč između Vajpersa i CSKA sudiće srpske sudije Vanja Antić i Jelena Jakovljević.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Reklama

Ovo morate videti

Više u Rukomet