Pratite nas

Odbojka

Skoro 100 odbojkašica i odbojkaša se vratilo u Srbiju u poslednjih 18 meseci

zvezda odbojka

Skoro 100 odbojkašica i odbojkaša se vratilo u Srbiju u poslednjih 18 meseci, tačnije od 1. jula 2020, kada je saopšteno da će klubovi učesnici Evropskih kupova imati finansijsku podršku Odbojkaškog saveza Srbije, koju je obezbedila država Srbija.

Učesnici Evropskih kupova imaju pokrivene sve troškove vezane za organizaciju utakmica na domaćem terenu, kao i troškove putovanja u inostranstvo.

U poslednjih 18 meseci u Srbiju se vratilo 40 odbojkašica i 45 odbojkaša, koji su značajno doprineli rezultatima srpskih klubova u Evropskim kupovima 2021 i 2022. Na spisku igračica i igrača koji su se vratili iz inostranstva su i trofejne reprezentativke i reprezentativci: Ana Bjelica, Bojana Drča, Ana Živojinović, Ana Antonijević, Nikola Peković, Miloš Terzić, Miloš Vemić, David Mehić, Novica Bjelica…

Srbija je u CEV Evropskim kupovima 2021. imala maksimalan broj učesnika (sedam) prvi put od sezone 2010/2011.

S obzirom na rezultate ostvarene prethodnih godina, odnosno neigranje u Evropskim kupovima, u ovogodišnjem takmičenju Srbiju je na početku predstavljalo samo 6 klubova. Ub i Vojvodina NS seme su učesnici grupne faze Lige šampiona 2022. Ub je u debitantskoj sezoni zabeležio prvu pobedu, a Novosađani imaju šanse da se plasiraju u četvrtfinale.

TENT iz Obrenovca je napravio veliki korak ka polufinalu Kupa izazivača, gde ga očekuje još jedan duel protiv rumunske Medžidije (prvi meč 3:1 za TENT), dok je Niš zaustavljen u šesnaestini finala od portugalskog Sportinga iz Lisabona.

U Kupu CEV, Železničar iz Lajkovca i Ribnica iz Kraljeva su takmičenje završili u šesnaestini finala. Turski Ezačibaši, za koji igraju Maja Ognjenović i Tijana Bošković,  bio je bolji od Železničara, dok je češki Karlovarsko Čez eliminsao Ribnicu.  

U Evropskim kupovima 2021. u konkurenciji odbojkašica, TENT je igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona i takmičenje u Evropi završio u polufinalu Kupa CEV, Ub je igrao u četvrtfinalu Kupa CEV, a Jedinstvo iz Stare Pazove je u poslednji čas odustalo od učešća u Kupu izazivača zbog problema izazvanih virusom korona.

U Evropskim kupovima 2021. u konkurenciji odbojkaša, Vojvodina NS seme je igrala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a učešće je završila u osmini finala Kupa CEV. Niš je zaustavljen u četvrtfinalu Kupa CEV, Mladi radnik u osmini finala Kupa CEV, dok je Partizan Soker u poslednji čas odustao od učešća u Kupu izazivača zbog problema izazvanih virusom korona.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Odbojka