Pratite nas

Košarka

Škorić: Protiv Australije još agresivnije

Foto: KSS

Reprezentacija Srbije u subotu od 21.00 sat u novobeogradskoj “Hali sportova Ranko Žeravica” igraće drugu utakmicu kvalifikacija za ovogodišnje Svetsko prvenstvo.

Protivnik će biti Australija koja je, kao domaćin, već obezbedila nastup na šampionatu, a Maja Škorić smatra da bi u taj meč trebalo ući sa još većom dozom agresivnosti nego protiv Koreje.

Očekuje nas jedna potpuno drugačija utakmica u odnosu na meč protiv Koreje. Imamo jedan dan odmora da se fokusiramo na sledeći zadatak i pripremimo taktički. Australija ima odličnu ekipu, pokrivene sve pozicije, pa ćemo obratiti dosta pažnju na njihove individualne karakteristike. Nastojaćemo da podignemo agresivnost, koja je naš identitet, na još jedan viši nivo i uz podršku sa tribina dođemo do još jedne pobede” istakla je Maja Škorić.

U mečevima prvog kola Australija je pobedila Brazil sa 65:52, dok je Srbija bila bolja od Koreje 65:62. Plasman na Svetsko prvenstvo, uz domaćina Australiju, obezbediće još dve najbolje plasirane reprezentacije u grupi. Australija će u nedelju odigrati meč protiv Koreje, dok će protivnik Srbije od 21.00 sat biti Brazil.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Košarka