Pratite nas

Miks

SK u Kairu: Sanja Vukašinović šesta u trostavu

Srpska strelkinja Sanja Vukašinović osvojila je šesto mesto malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Kairu. Tako je stavila tačku na prilično uspešno učešće srpskih strelaca na prvom SK u 2022.godini.

Vukašinovićeva je u petak, kao osma u kvalifikacijama, prošla u današnje finale.

Finale trostava se po novim pravilima sastoji iz tri dela. U prvoj fazi, osam finalistkinja pucaju tri serije od po 10 metaka svakim stavom. Posle tih 30 hitaca, prve četiri takmičarke prolaze dalje.

Pravila uvedena 1. januara su u međuvremenu malo korigovana. U prvom delu finala se računaju rezultati na krugove, još uvek nema pretvaranja rezultata u poene. Sanja Vukašinović je u prvoj fazi skupila 304,7 krugova, što je bilo dovoljno za šesto mesto. Od druge faze delila su je dva kruga. Kao četvrtoplasirana, dalje je sa 306,7 prošla je Nemica Liza Miler.

U drugoj fazi kreće se od nule, rezultati se „konvertuju“ u poene. Finalistkinja sa najboljim hicem u svakoj seriji dobija četiri poena, drugoplasirana tri, trećeplasirana dva, četvrtoplasirana jedan. Posle 10. serije ispada takmičarka koja je na četvrtom mestu, a u preostalih pet hitaca ove faze poeni se dele po principu 3,2, 1.  Takmičenje se završava duelom za zlato.

Reklama

Ovo morate videti

Više u Miks